USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

«Місто матюкає базарників за безлад і перекриті вулиці», – лучани про протести під міськрадою

5 Лютого 2020 20:58
Відомі лучани, підприємці, атовці, волонтери шоковані тим, як місцеві підприємці Центрального ринку не виконують судових рішень, рішень міської ради, виконкому. На їхню думку, ринок давно треба було переносити з-під стін замку.

Нагадаємо, протестуючи проти демонтажу торгових павільйонів на Центральному ринку, люди, які кажуть, що там працюють і оформлені підприємцями, прийшли пікетувати під стіни міської ради. Вони виступають проти демонтажних робіт. Пікет триває зранку. А раніше підприємці протестували проти дій міської ради на місці торгівлі.

Депутат Волинської обласної ради, голова бюджетної комісії Михайло Імберовський зауважує: в цій дискусії між міською владою та підприємцями Центрального ринку, яка вже роками триває, треба врешті ставити крапку. Інакше навести лад біля Замку Любарта не вдасться і за десяток років.

«Я завжди стояв на боці підприємців, бо сам підприємець, я завжди був і буду за створення робочих місць, тому десь розумію підприємців ринку, але не можна нехтувати думкою всієї громади, яка в більшості, наскільки мені відомо, за наведення ладу біля замку, а тим більше нехтувати законом! Треба чути думку лучан, варто поважати рішення влади, якщо ми хочемо жити в правовій державі і зрештою, я завжди був за діалог та конструктив. Але пора вже ставити крапку у цій більш, як десятилітній історії з наведенням ладу на найголовнішому місці Волині!», – вважає він.
Висловив свою думку про ситуацію навколо Центрального ринку і директор КП «Луцькреклама» Олександр Ковальський. На його думку, ринку біля замку не місце.

«Іржавому ринку взагалі не місце біля Луцького замку. Цікаво, чи ще хто-небудь крім самих продавців проти знесення його частини? Серед моїх друзів, знайомих та колег таких немає!!! Майбутнє міста мають визначати фахові архітектори та урбаністи», – переконаний він.
А луцька волонтерка і парамедик Любава Дроган зізналась: з дитинства мріяла, щоб ринок прибрали з-під стін замку.

«Цигани, гуманітарка, кури, жом, комбікорм і ще всяка незрозуміла для жителів міста фігня. А приміщення ринку... Я взагалі туди зайти не можу, бо від того смороду в голові паморочиться... Невже більшість живе лише інстинктами – їсти, спати і т.д?», – пише вона.
Атовець Володимир Бакулін додає: підприємців попередили давно, що ринок з часом приберуть.

«Не може все місто бути заручником купи підприємців, які за два чи три роки не спромоглись перевезти своє майно на новий чудовий ринок», – вважає лучанин.
До того ж сьогодні багато лучан через пікети та перекриття руху в місті спізнилися на зустрічі, мусили змінити плани. І це теж додало негативу в бік дій підприємців.

«Зустрів декількох знайомих – злі, як собаки. Люди спеціально сідали за кермо, щоб автомобіль допоміг вирішити питання швидше, а через цей базар-майдан, автомобіль виявився тягарем, який заважає і сповільнює. Один корєш взагалі сказав: «ці базарники переживали, шо до них на нове місце їздити не будуть, бо далеко, я тепер до них принципово не буду їздити, бо перес***ли мені день і перед важливими для мене людьми виставили балаболом», – розповідає лучанин Лев Фоменко.
Лучанин, директор ГО «Інститут соціальної ініціативи» Ілля Токаренко звертає увагу на те, що підприємці, прикриваючись необхідністю «годувати сім’ї» хочуть порушувати правила благоустрою. Мовляв, з таким же успіхом можна відмовитись від будь-яких правил.
Також лучанин саркастично жартує, запрошуючи «компаньйонів» до бізнесу з продажу пиріжків в центрі міста. Мовляв, за дозволи переживати не треба, та й сім’ї буде чим годувати.
Лучанин Павло Заєць зазначає, що закиди базарників про те, що «на пікети вийдуть тисячі лучан» – пуста маніпуляція, адже підприємці більше роздратували містян своїми мітингами та викликаними ними незручностями, і викликають більше агресії, ніж співчуття.

«Ще декілька днів такого неподобства і лучани самі спалять той ринок. Так що, шановні підприємці, переїдьте спокійно на новий ринок і не гнівіть місто! Не може купка з 200 торгашів диктувати умови 200 тисячному місту!», – переконує він.
Користувач Віктор Федчук звертає увагу на те, що підприємців про закриття ринку попереджали навіть не за декілька місяців, а за декілька років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Ех Ви Показати IP 5 Лютого 2020 21:32
иза вас всіх шурік положинскій шось припиняє - непонятно шо но угрожає серйозно!!! теряєм щуріка а ви за свої черепашкі всьо!!!
ігор Показати IP 5 Лютого 2020 21:52
а цікаво, тітушки посеред ночі з кастєтами це теж правомірний вплив
Адвокат до ігор Показати IP 5 Лютого 2020 22:20
Тож не тітушки, це ж муніципали сиротинської в балаклавах були,заявив коп Волині Шпига в заяві.
К.лучанин Показати IP 5 Лютого 2020 21:53
Не треба узагальнювати, що місто матюкає базарників!!! Це ,мяко кажучи , некоректно. Перш. ніж таке казати, треба референдум в місті провести і знати думку лучан. А то всі кому не ліньприкриваються , що мовляв всі лучани за перенесення. В місті просто безладдя та хаос , бо нема законно обраного мера. А ці нинішні, це тимчасовики- цим і користаються., та ними хтось управляє і дерибанить територію ринку. Звичайно, що ринок потребує реконструкцію, але треба робити цивілізовано а не більшовицькими методами.
Анонім до К.лучанин Показати IP 6 Лютого 2020 06:48
Ринок не реконструкцію потребує, а знесення.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 22:17
Пані Юлія Сиротинська запостила цю новину, Юлія виходьте до людей, місто має знати своїх героїв. Відповідайте перед людьми за цю ніч,наче в Вас знову корпоратив тільки костюми імператриці змінили на костюми в балаклавах.
К.лучанин до Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 22:31
РЕСПЕКТ! Тут одна людина за багатьма ніками ховається. я це помітив.
за порядок Показати IP 5 Лютого 2020 22:20
Такий шанхай нікому не потрібен. Соромно за такий бардак. А на ДПЗ теж живуть люди, і щодня їздять на роботу у місто. Чого ж так бояться базарники? А молоко і картоплю можна купити на сільськогосподарських ярмарках! Не проблема!
громадян Показати IP 5 Лютого 2020 22:38
А де влада була всі ці роки?Тепер винуватить своїх громадян,у тому що вони розвели там бардак,а влада тут не причому,бабло косили а тепер ще більше скосять,за ту перлину міста (((
!!! до громадян Показати IP 6 Лютого 2020 09:13
А тому що ринок був у володінні Облспоживспілки, керівники якої лише косили гроші. А в ринок нічого не вкладали. Чому самі підприємці з ринку нічого не змінювали? Так приємно і зручно було сидіти в тому ржавінні? Ви подивіться на фото з висоти. Це ж жах і стидоба
Батьківщина має знат Показати IP 5 Лютого 2020 22:40
Боремося з наслідками і страждають люди - і одні, і другі, і Луцьк в цілому. А чому мовчимо і не озвучуємо фамілії тих, хто породив цю проблему ? Більшість з них і зараз при владі. Правда, вуха прищулили і злякано ховають оченята. Не будемо називати тих, хто відійшов. Але ж живий мер і члєн всіх партій землі волинської Шиба - заліг на дно і труситься заячою душонкою, надіючись, шо нова влада забула про нього. А він разом з депутатиками і своми замами наробив отої біди. А Кравчук хіба не причетний ? А продажні депутатики - козюрчики, а прокурорчики ? А так звані крутелики - бізнесмени ? Ото владі теперішній треба було попередньо озвучити прізвища всіх хєроїв того дійства. І забити стрєлку розведеним, як кроликам, базарникам і отим рішаловам. Хай би вияснили спочатку між собою стосунки, хто, кому, що наобіцяв і шо з того вийшло. А влада би тільки прийшла на готове зачищене поле !
Лучанин до Батьківщина має знат Показати IP 6 Лютого 2020 00:01
Я Вам відкрию страшну тайну - ворон воронові ока не виклює! По друге, які в базарників можуть бути претензії до попередників? Попередники свої обіцянки виконали, а от нинішні вважають що кожна наступна влада повинна розривати усі домовленності і ще й зухвало називає це наведенням порядку. Яка б влада не була, вона повинна виконувати усі домовленості, а якщо вони суперечать здоровому глузду, нормам та закону, вирішувати все в законодавчій площині. Руйнування ніколи не може називатися будівництвом. Якщо ви вважаєте що це не так, то можете зруйнувати свою хату і насолоджуватися своїми здобутками, сподіваюся що це поліпшення піде вам на користь.
777 Показати IP 6 Лютого 2020 06:13
Базарники геть від замку!!!
Підприємець Показати IP 6 Лютого 2020 09:00
Владо, якщо не місце іржавому ринку біля замку, зробіть його привабливим, сучасним. Підприємці готові і раді вкладати і свої кошти в окультурення. Навіщо нищити? Що це у вас за прихвостні під назвою "муніципальна варта", які діють такими варварськими методами? Чи ви забули, хто вас кормить, хто обирає, за чий рахунок та "варта" живе??? Аби бажання, з ринку можна зробити лялю, обгородити гарним парканом, під старину, оновити стандартними контейнерами, накрити шатром. Вам же ж не те треба, чи не так? Тут справа не в свинарнику. Р.S. А нажахані вашим сваввіллям підприємці такими акціями протесту притягують увагу громадськості та змі до цієї проблеми.
111 Показати IP 6 Лютого 2020 09:31
Людей з ринку ніхто невиганяв їх попередили, щоб вони переїхали на новий ринок на ГПЗ. Розвили срач серед міста і думка інших людей їх не цікавить.
Марічка Показати IP 6 Лютого 2020 10:07
Старий ринок - це велика гнійна рана на обличчі нашого міста. І я не вірю в те, що залишивши його на тому ж місці, підприємці врешті наведуть там лад. Вони могли зробити це давно не чекаючи, вказівок чи допомоги від влади. Але не хотіли. Прибирати за собою сміття, можна не вкладаючи грошей. Але прибирали одиниці. От і перетворили ринок на величезний смітник в самому серці міста. Тому й лучани не підтримуюють їх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus