USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як на Волині садять ліс. ФОТО

29 Квітня 2013 13:43
Посадку лісових культур завершило державне підприємство «Рожищеагроліс».

Про це повідомили у підприємстві «Рожищеагроліс».

Так, заключна акція із посадки лісових культур відбулася поблизу села Пожарки Рожищенського району. Лісівники з участю представників райдержадміністрації посадили тисячі сіянців на місці, де у роки Першої світової війни проходила лінія оборони. Також нещодавно після рубки головного користування під посадку підготували понад гектар площі.

«Специфіка нашої роботи полягає у тому, що жоден лісівник ніколи не побачить кінцевих результатів своєї праці. Ми, зокрема, користуємося тими лісами, що створили для нас наші попередники. Тому наразі слід думати про людей, які прийдуть нам на зміну, і збиратимуть врожай стиглої деревини через 80— 100 років. Аби вони сказали про нас добре слово, цю площу заліснюємо якісним посадковим матеріалом за схемою: через рядок модрини — рядок ялини…» - розповіла лісівник Наталія Проценко.

Прихований секрет такої посадки полягає у тому, що через п'ять сім літ ялинки можна буде «зняти» і відправити на новорічні базари, що дасть підприємству «швидкі» гроші. Водночас це створить сприятливіші умови для розвитку модрин. Які, до речі, дають прирости удвічі більші, ніж поширена на Волині сосна.

Директор «Рожищеагролісу» Анатолій Ярмолюк розповів, що цієї весни тут посадили 25 гектарів лісів на зрубах і ще 10 — на угіддях, що вийшли з сільськогосподарського обігу.

«Всього ж за останні роки площа лісовідновлення та лісорозведення, проведених нашими фахівцями, становить майже триста гектарів. Це по десять гектарів нових лісів на кожного працюючого», - додає чоловік.
















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus