USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як облаштувалися волинські безхатченки на колишньому заводі. ФОТО

27 Листопада 2013 12:33
«Житло» ківерцівських безхатьків, яке вони облаштували в ангарі колишнього заводу, і спосіб їх життя - інспектували журналісти, - повідомляє Ківерцівський інформпортал.
Безхатченки туляться у приміщенні колишнього Ківерцівського механічного заводу. У них тут майже чисто і сухо. На другому поверсі навіть є «готельні номера», як їх називають безхатченки.
Зі слів соціального працівника Миколи Косинського тут ночує чотири чоловіки, віком від 28 до 40 років. Проте на час інспектування був лише один із них. Фотографуватися і давати інтерв’ю на диктофон він відмовився. Але на деякі питання відповів.
Проживає чоловік в таких умовах понад півроку. Був засуджений за продаж наркотиків. За час перебування за гратами дружина виписала з будинку. Сім’я від нього відмовилася, батьків нема. Повернувся у нікуди - ні роботи, ні житла. Перебивається одноденними заробітками.
У кожного з безхатченків своя історія: хату забрали цигани, пропив… Наркотики, надмірне вживання алкоголю. І це одна з головних проблем, що більшість людей цієї категорії навіть не бажають повертатись до нормального життя. Безтурботне існування (заробив – пропив) їх влаштовує. Але чимало з них є ще й розповсюджувачами інфекційних хвороб, венеричних захворювань. А у відповідності до чинного законодавства, кожна людина має конституційне право на свободу пересування та на вільний вибір місця перебування. І затримати бомжа можна лише тоді, коли він скоїв злочин.
Єдиний вихід, щоб допомогти соціалізуватися безхатченкам, зі слів соцпрацівників, – перебування у центрі соціальної допомоги – прихисток для осіб без місця проживання.
Двоє із цих чотирьох чоловіків здійснили медичне обстеження і зимуватимуть у Луцькому соціальному центрі для осіб без місця проживання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus