USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як під Луцьком козаки збирались. ФОТО

24 Червня 2013 19:00
ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Волинь – край козацький» тривала 22-23 червня на базі Музею-скансену історії сільського господарства Волині у селищі Рокині Луцького району, - повідомляє «Волинська правда».

Участь у конференції беруть науковці та активісти козацького руху з різних областей України. Метою конференції є наукове обґрунтування витоків ментальності українського козацтва – серцевини історії України та популяризація героїчного минулого нашого народу.

Зокрема учасник конференції головний отаман МГО «Козацтво Запорозьке» генерал козацтва і депутат Волинської обласної ради Петро Олешко наголосив, що засновники Січі і перші гетьмани були родом з Волині. Це – князі Ружинські, князь Дмитро Вишневецький-Байда, князь Костянтин Острозький.

«Для мене відродження і плекання козацьких традицій – це сенс життя. Козацький дух – це, в доброму розумінні, український «гонор», якого нам часто не вистачає, це – героїка нашого народу», – додав гарматний ВГО «Козацьке стрілецьке братство» Володимир Перчук.

Відбулись також показові виступи козацьких бойових мистецтв – бойовий гопак. Спас, Триглав, Хрест – молоді шанувальники прадавніх вітчизняних бойових мистецтв продемонстрували неабияке вміння володіти своїм тілом та різноманітними видами зброї – шаблею та косою.

Бажаючі мали нагоду повправлятися у стрільбі з лука та пістоля, а також посмакувати козацькими стравами.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
шляхтич Показати IP 24 Червня 2013 19:42
Зібрання вой1овничих збоченців.
маруся Показати IP 24 Червня 2013 19:50
ой не бухти...всі ви збоченці.
ВІЙСЬКОВИЙ ПЕНСІОНЕР Показати IP 24 Червня 2013 22:05
шляхтич ти такий,як і грамотій,прочитай свою писанину.
Комсомол Показати IP 25 Червня 2013 06:56
Фошистские шабаши.Не забудем не простим.
Наталія Показати IP 19 Лютого 2014 17:18
Це наша гордість

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus