USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Як поєднати каяття та торжество у Піст

22 Березня 2013 18:37
Перший тиждень Великого посту налаштовує душу на каяття, на глибоке почуття смирення, примирення з Богом. У храмах читається Великий покаянний канон Андрія Критського. І дуже несподіваним для багатьох є те, що перша неділя Великого посту – це неділя Торжества Православ’я. Як поєднати у своїй свідомості ці суперечливі почуття – покаяння і торжество? Про це з «Православієм в Україні» ділиться думками голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, - йдеться на сайті організації.

«От ми вже майже і пережили перший тиждень Великого посту. Попереду – перша великопісна неділя.

Ми всі хвилюємось і переживаємо, коли переступаємо поріг храму, і бачимо, що Церква – в чорному. Церква – добра мама, сумує за кожним із нас, сумує і плаче через те, що ми, падаючи, невчасно встаємо, не вміємо бачити свої недоліки.

Ми разом із вами пережили хвилини Покаянного канону преподобного Андрія Критського, відчули його каяття, відчули моменти Старого і Нового Завітів, побачили праведників, грішників. Ми все це переживали разом. Відчули насолоду Літургії Передосвячених Дарів. Освятили у п’ятницю коливо. Приступили до Таїнств сповіді і причастя.

Ось це і є Торжество Православ’я – усвідомити свій гріх, побачити свої недоліки, при цьому пам’ятати слова Спасителя: «Мужайтесь, тому що Я переміг світ». Це останні слова з прощальної бесіди Спасителя. Ви кріпіться, буває важко – не стогніть, мужайтесь, бо Я переміг світ. Чим? Смиренням і Любов’ю.

Ми перемогли смиренням Спасителя і диявола, і наші недоліки, і найголовніше – поєдналися з Ним у Таїнстві причастя. Саме це Торжество кожного разу переживає людина, яка в храмі не просто відстоює службу, а хвилюється, переживає ці прекрасні великопісні дні.

Дай Бог, щоб це Торжество Православ’я торжествувало завжди у нашому серці, щоб наше серце було переповнене любов’ю, щоб ми через декілька тижнів щирим серцем привітали один одного вічно живими словами «Христос воскрес! – Воістину воскрес!» - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus