USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як волинські танкісти стали найкращими в Україні. ДЕТАЛІ. ФОТО

30 Вересня 2013 14:17
«Усі, хто спостерігав за ходом стрільб із вишки, питаються, а що за підрозділ стріляє? Їм відповідають: 51-ша бригада, з Волині Судді відразу не зрозуміли, перепитують: а це звідки, з Новоград-Волинського? А їм відповідають з Володимира-Волинського!», – розповідає командир батальйону.

Перемога військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади 13-го армійського корпусу у найпрестижніших змаганнях серед танкових взводів українського війська стала резонансною подією у колах професіоналів вітчизняної армії. Це можна порівняти з тим, коли у підсумковому поєдинку в категорії надважкої ваги, відомого і титулованого боксера після напружених 12 раундів кладе у нокаут спортсмен із звичайної спортивної секції.
ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ ТАНКІСТИ - НАЙКРАЩІ В УКРАЇНІ. ФОТО


Однозначна позиція скептиків: мовляв, пощастило.
Власними спостереженнями з приводу того, як «кувалася» перемога у найпрестижнішому танковому змаганні цього року, проблемні питання, які розв’язували під час підготовки волинські військовослужбовці, поділився командир танкістів-чемпіонів підполковник Валерій Дуріхін.

На думку комбата те, що танковий взвод 51-ї окремої механізованої бригади встиг у стислі терміни якісно підготуватися до майбутніх змагань комплексна заслуга особового складу військової частини, посадових осіб бригади та командування корпусу.

«Наша військова частина – обмеженого складу. Не є винятком і танковий батальйон – за штатом він значно менший, ніж у звичайних бригадах», – відзначив офіцер. Зі слів командира батальйону, не рятує і те, що військова частина вже тривалий час комплектується виключно військовослужбовцями за контрактом. Тож перша проблема, яку мали розв’язати волинські військовослужбовці, щоби взяти участь в конкурсі – укомплектувати танковий взвод особовим складом. Через організаційно-штатні особливості військової частини його довелося робити зведеним.

Другий чинник, на який мали зважати танкісти із Володимира-Волинського – наявний полігон лише частково може задовольнити потреби танкістів у якісній підготовці.
На початку червня цього року батальйон у повному складі скерували разом із технікою для повноцінної підготовки на 233 військовий полігон поблизу Рівного. Саме там, на полігоні, із усього особового складу батальйону проводили відбір, щоби укомплектувати зведений підрозділ, який буде захищати честь бригади у змаганнях.

Також Дуріхін відзначив професійність солдат. «Цінними кадрами у військовому колективі не розкидаються, а навпаки – дбайливо добирають», - зауважив він. Адже у реальній ситуації багато залежить не лише виключно від офіцерів, командирів взводів і рот, які загально координують дії своїх підрозділів. А, здебільшого, від тих, на кого лягає основне навантаження – на командирів машин та їхні екіпажі. Якщо танком керує добре навчений сержант-практик, то решта екіпажу буде на нього рівнятися і тягнутися за своїм лідером у професійному плані. А якісна підготовка техніки до бою, фактично, визначає його фінальний результат.

Навіть маючи приклад сильних суперників, хлопці з Волині показали упертість характеру і здивувати не тільки решту учасників, але й серйозну суддівську колегію.

«На першій машині за навідника працював якраз старший солдат Володимир Дем’яненко. Тут наш Володя Дем’яненко показав клас: перший постріл він поклав точно в центр мішені, під обріз башти, другий – на двадцять сантиметрів правіше. Друга мішень: постріл – ціль, постріл – ціль! Третій танк – аналогічно! Два постріли – дві дірки. Після того усі, хто спостерігав за ходом стрільб із вишки, питаються, а що за підрозділ стріляє? Їм відповідають: 51-ша бригада, з Волині», – розповідає командир батальйону.

Судді відразу не зрозуміли, перепитують: а це звідки, з Новоград-Волинського? А їм відповідають з Володимира-Волинського!

Далі екіпаж переходить до ураження цілей з кулемета. І теж жодного промаху! Потім завершують виконання вправи і шикуються біля машини. Судді дивляться: жодного штрафного балу екіпаж не заробив, а швидкість виконання краща ніж у конкурентів-фаворитів.

До слова, наступного року військовослужбовці танкового батальйону 51-ї окремої механізованої бригади мають намір втретє узяти участь в конкурсі на кращий танковий взвод вітчизняного війська. Перед військовою частиною стоятиме складне завдання: утримати звання кращого танкового підрозділу ЗС України.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus