USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Японці таки закриють аварійну АЕС

20 Березня 2011 12:13
Атомна електростанція (АЕС) "Фукусіма-1", на якій сталася аварія, "виходячи з ситуації, що складається не може бути відновлена і знов введена в експлуатацію".

Таку заяву зробив сьогодні генеральний секретар кабінету міністрів Японії Юкіо Едано, - пише Gazeta.ua .

Сьогодні ж стало відомо, що один з операторів японських АЕС, Kansai Electric Power відклав на два тижні відновлення робіт двох своїх електростанцій, зупинених 11 березня. Ця компанія також планує витратити до 100 млрд ієн (1,64 млрд дол.) на заходи по захисту своїх АЕС від наслідків землетрусу і цунамі.

Землетрус силою 9,0 бала, що обрушився на Японію 11 березня 2011 року, спричинив відключення системи охолодження реакторів, що призвело до надзвичайного стану на АЕС "Фукусіма-1".

З шести реакторів на АЕС сильний перегрів був зафіксований на чотирьох. Там неодноразово спостерігалася пожежа і відбувалися вибухи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus