USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

ЄС дозволив Україні «кагор», «шампанське» – заборонив

7 Червня 2011 08:43
У рамках переговорів про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом Брюссель дозволив Україні використовувати тільки одну географічну назву.
Про це повідомив директор Асоціації виноградарів і виноробів України Сергій Петренко, – інформує Finance.ua з посиланням на «Фокус».
З 9 географічних найменувань, серед яких були шампанське, коньяк, портвейн, мадера та інші, ЄС дозволив Україні використовувати тільки «Кагор». Всі інші були заборонені.
Таким чином, Україна не має права не тільки використовувати, але і пропускати через свою митну територію товари із забороненими географічними назвами, захищеними Євросоюзом.
«Наприклад, «Кагор», вироблений в Росії, не може проходити через митну територію України взагалі», – пояснив Петренко.
Євросоюз наполягає на припиненні використання Україною захищених географічних назв, таких як шампанське, токай, херес, коньяк, камамбер, фета, рокфор.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
No EU Показати IP 7 Червня 2011 09:07
Да ну их!!! Скоро уже, извиняюсь. какать запретят со своими "правилами"!
Стрийко до No EU Показати IP 7 Червня 2011 14:49
Так, Ви праві. У ЄС правила забороняють какати де-попало...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus