USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Європейські дні добросусідства пройдуть у два етапи

28 Липня 2011 13:17
Утретє Європейські дні добросусідства між Польщею та Україною на території Волинської області пройдуть 4-7 серпня в районі населених пунктів Адамчуки-Збереже, що в Шацькому районі, а також 13-15 серпня на території Іваничівського району, в районі майбутнього переходу Кречів-Крилів.

Як повідомив 28 липня заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв під час організаційної наради, місцевість, де цьогоріч проводиться захід, у майбутньому покликана стати важливими пунктами міжнародного пропуску.

Заступник голови Шацької райдержадміністрації Сергій Пархонюк розповів, що цього року вперше планується в рамках події провести спільний забіг поляків і українців на території Полісся. Окрім цього в рамках дійства передбачається з’їзд велосипедистів на українській стороні з ночівлею на озері Світязь.

Як і того року передбачається сплав на байдарках по річці Західний Буг,а також змагання рибалок – на території Польщі. Окрім спортивних заходів очікується проведення спільної конференції «Наше Полісся – наш Буг», аби обговорити з польською стороною розбудову пунктів пропуску.

Фінішує захід 7 серпня на території Польщі, де планується спільна молитва, ярмарок та виступи фольклорних колективів до опівночі, після чого тимчасовий пункт перетину кордону буде закритий.

Пархонюк каже, що усі бажаючі отримати візи для участі з заході їх отримають без проблем, крім того, аби уникнути минулорічних проблем з перевезенням людей, планують залучити додаткових приватних перевізників.

В Іваничівському районі кордон буде відкритий 13 та 14 серпня з 9 ранку до 12 ночі, однак офіційні заходи заплановані на 14 липня. В планах – спільна молитва, виступи фольклорних колективів. Як повідомила голова Іваничівської РДА Лідія Томашевська нині практично усі організаційні питання вирішені. Залишається лише прогрейдерувати частину доріг та забезпечити сцену генераторами.

Організатори побоюються, що цього річ увага преси до Європейських днів добросусідства буде меншою – захід співпадає у часі з фестивалем «Бандерштат» у Луцьку.

Нагадаємо, Європейські дні добросусідства у 2010 році пройшли наприкінці серпня, у 2009 році - 29-30 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ааа Показати IP 28 Липня 2011 15:06
З таким жорстким візовим режимом про яке добросусідство може йтись взагалі???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus