USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Ілон Маск закликав ООН заборонити роботів-вбивць

21 Серпня 2017 07:40
Низка світових виробників робототехніки та штучного інтелекту закликали Організацію Об’єднаних Націй заборонити розробку та використання роботів-вбивць.

“Після розробки, смертельна автономна зброя зробить конфлікти набагато масштабнішими, ніж будь-коли, і швидшими, ніж люди можуть зрозуміти. Це може бути зброя терору, зброя, яку деспоти і терористи використовують проти ні в чому не винних людей, а також зброя, зламана хакерами”, – цитує The Guardian заяву виробників, передає Інформатор.

Зазначається, що у числі авторів звернення є гендиректор SpaceX Ілон Маск і засновник компанії, що займається штучним інтелектом, DeepMind Мустафа Сулейман.

"Хоча заява про автономну зброю звучить наче із фантастичного фільму, та подібні озброєння вже існують. Наприклад у Кореї, розроблений компанією Samsung робот-вартовий SGR-A1 здатний самостійно приймати рішення про необхідність відкривати вогонь, але поки точно невідомо, чи дійсно він використовується саме в такій якості і в такій комплектації в особливій демілітаризованій зоні, яка відокремлює Південну Корею від КНДР", – йдеться у повідомленні видання.

Нагадаємо, раніше Маск вже заявляв, що штучний інтелект є основною загрозою для людської цивілізації.

“Роботи можуть почати війну, випускаючи фейкові новини та прес-релізи, підробляючи облікові записи електронної пошти та маніпулюючи інформацією. Перо сильніше меча”, – говорив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus