USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ілона Маска звинуватили у біржових махінаціях

7 Вересня 2018 09:38
Інвестор Ендрю Лефт, засновник і глава аналітичної компанії Citron Research, подав у федеральний суд штату Каліфорнія позов до глави Tesla Ілона Маска, звинувативши його в біржових маніпуляціях. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на CNBC.

У позові стверджується, що Маск, оголосивши про намір зробити компанію повністю приватною, переслідував мету маніпулювати вартістю акцій Tesla на біржовому ринку.

Лефт впевнений, що глава Tesla навмисно опублікував недостовірну інформацію про наявність у нього коштів для такої операції з метою ввести інвесторів в оману.

«Ми вважаємо, що Маск намагався маніпулювати вартістю цінних паперів Tesla за допомогою недостовірних твітів, що вводять в оману, щоб завдати прямої втрати продавцям акцій, що впливає на зниження їхньої вартості», - зазначив адвокат Майкл Канті.

Нагадаємо, в серпні Маск повідомив, що розглядає можливість викупу акцій Tesla за ціною 420 доларів за кожну і підтвердив фінансову можливість для здійснення такої операції. Однак на тлі критики і після переговорів з акціонерами і членами ради директорів Маск заявив, що компанії краще залишатися публічною.

Згодом група акціонерів Teslа подала до суду проти Маска за твіт про можливий викуп компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus