USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Ініціативна громада Волині вирішила проблему антисанітарії у житловому кварталі

24 Січня 2017 10:59
Володимир-волинське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» розпочало роботу в травні 2016 року. За невеликий проміжок часу спільними зусиллями громади та Фонду вже вдалося реалізувати 15 проектів.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Керівник представництва у Володимир-Волинському районі Вікторія Кашуба розповідає, що до них щодня приходять люди з найрізноманітнішими зверненнями. Жителі району готові долучатися до співфінансування проектів (адже це основна умова співпраці Фонду з громадою) задля розв’язання проблем, які роками їх хвилювали. Серед реалізованих справ – забезпечення обладнанням навчальних закладів, реконструкція шкільних убиралень, встановлення ліхтарів вуличного освітлення та інші проекти, ініціаторами яких стали місцеві жителі.
Однією з найактивніших у Володимир-Волинському районі є Зимнівська ОТГ. На території цієї громади з допомогою Фонду вже реалізовано три проекти. Проблеми у місцевих різні. Ще влітку жителі села Поничів за підтримки Фонду встановили огорожі на сільському кладовищі. А нещодавно мешканці багатоквартирних будинків, що в селі Льотничому, спільно з Фондом розв’язали проблему, яка не давала спокійно жити впродовж десяти років.


Льотниче розташоване в передмісті Володимира-Волинського. У селі – п’ять багатоквартирних будинків, у яких проживає 242 мешканці. Вулиця, на якій розташовані будинки, практично потопала в смітті. Місцева жителька, староста Зимнівської громади Таїсія Подзізей пригадує: раніше контейнери стояли біля кожного будинку. Проте вони були старі, без кришок, сміття розносилося навкруги. Пізніше люди обладнали спеціальне місце, куди викидали побутові відходи. Раз на місяць володимир-волинське комунальне підприємство «Полігон», яке обслуговує село, вивозило сміття.
«Ця проблема в нас років з десять. Контейнери вже стояли в різних місцях, і всюди була антисанітарія, влітку в під’їздах повно мух», – бідкається мешканка одного з будинків Валентина Миронюк.
По допомогу люди звернулися у володимир-волинське представництво Фонду. Адже вартість контейнерів перевищує 30 тисяч гривень. Така сума непідйомна навіть для територіальної громади, не кажучи вже про те, щоб люди платили з сімейного бюджету.

Вікторія Кашуба зазначає, що на зборах, де були присутні представники усіх квартир, люди одноголосно вирішили, що проблема зі сміттям – найнагальніша. Фонд підтримав ініціативну громаду. На умовах співфінансування було закуплено чотири нові контейнери з кришками.
«Є різні ініціативні групи. Якщо люди зацікавлені в реалізації проекту, то у них все виходить. Льотничани доклали усіх зусиль, щоб зібрати кошти та підготувати документи, – зауважує Вікторія Кашуба. – Вони побачили, що їхню ініціативу підтримали, і думають над новими проектами: хочуть замінити старі двері в під’їзді, зробити освітлення, замінити каналізаційну систему».

Голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик каже: те, що громада порівняно невелика, дозволяє активно та ефективно працювати й реалізовувати багато різних проектів, спрямованих на покращення благоустрою села. Основну проблему Льотничого залагоджено. Тепер нові сміттєві контейнери з кришками будуть стояти біля кожного багатоквартирного будинку. А ініціативні мешканці планують продовжити співпрацю з Фондом. Адже на часі ще чимало проблем, які потребують термінового розв’язання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 24 Січня 2017 11:18
не тою дорогою ідете, товарісчі. вирішувати проблеми приватним коштом - це звичайно добре, але у такий спосіб ви привчаєте владу до бездіяльності і провокуєте розкрадання коштів з бюджету. це не шлях до побудови демократичного суспільства. треба заставити владу працювати для людей
Лучанин Показати IP 24 Січня 2017 16:44
Похвала і подяка фонду "Тільки разом" за підтримку і допомогу у встановленні даних контейнерів.Вони на ділі показують,що допомагають нашим волинянам.Всі це бачать і це факт.МОЛОДЦІ!ТАК ТРИМАТИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus