USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Іноземці вчили лучан, як ефективно управляти ОСББ

18 Грудня 2014 13:30
У Луцьку завершилася реалізація проекту «Активні мешканці – ефективні власники». Впродовж року поляки вчили лучан як ефективно управляти об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків.

Про це йшлося під час заключної конференції в рамках реалізації польсько-українського проекту «Активні мешканці-ефективні власники» у Луцькій міськраді, сьогодні, 18-го грудня.

У рамках проекту, керівники луцьких ОСББ мали можливість поїхати в Польщу й запозичити їхній управлінський досвід. Окрім того, на завершення проекту, експерти підготували два посібники: «Стандарт: Система управління житловим співтовариством» і «Калькулятор житлових коштів», які допоможуть ефективніше використовувати гроші.
Як розповіли учасники зустрічі, продовж проекту виникла ще одна цікава ідея, яка знайшла підтримку й реалізацію: 25 осіб пройшли навчання в ЛНТУ й отримали посвідчення кваліфікованих управлінців.

«Дякую польським колегам, друзям, за можливість поспілкуватися. Я радий, що є такі проекти, надіюся що й далі буде співпраця, адже сьогодні ті ОСББ, які працюють – є гарним прикладом хорошого господарювання. От яскравий приклад: були ми в спальному районі на проспекті Відродження, там 6 будинків, двір ми зробили від тротуарів до дитячих майданчиків, і підходять мешканці просять під’їзди відремонтувати. Так от, із 6 будинків ми підійшли до одного, який є ОСББ, а тут стоять щасливі й усміхнені мешканці, в яких доріжки килимова з під’їзду аж на асфальт виходять, кажуть, що просто вміють розпоряджатися своїми грошима, це на Відродження, 16», - розповідає Луцький міський голова Микола Романюк.

Зауважимо, що в місті лише 15% житлового фонду охоплені ОСББ.

Втім, польські друзі зауважують, що Луцьк – лідер з реформи ОСББ в Україні.

«Сьогодні наш директор зустрічається у Любліні з президентом Порошенком, а ми тут закінчуємо наш річний проект. Наступний рік такий проект плануємо реалізувати в Полтаві, якщо ми його виграємо, то запросимо вас, лучан, як експертів», - зауважив експерт Фундації менеджерських ініціатив міста Люблін Роберт Гостковські.

Цей проект підготувало Волинське обласне об’єднання «Асоціація регіонального розвитку» у Луцьку та Фундація менеджерських ініціатив міста Люблін за підтримки Луцькради. Фінансування здійснювало Міністерство закордонних справ Республіки Польща. Це один із елементів програми Уряду та Президента РП, спрямованої на допомогу Україні в реалізації комплексних реформ у сфері розвитку місцевого самоврядування, децентралізації, реалізації ефективних реформ.

Наприкінці засідання Луцький міський голова вручив відзнаки польським колегам за активну життєву позицію й поглиблення співпраці.

«Дякую усім, хто брав участь у проекті. А з цієї подяки найбільше радітиме моя дочка, яка вивчає українську мову в Польщі і завжди запитує що я навчився в Україні, то я скажу українською: «Дякую Вам!», - виступив експерт Фундації менеджерських ініціатив міста Люблін Марцін Стахира.

Зауважимо, що перша угода про партнерство Луцька з Любліном була підписана у 1996 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Питання Показати IP 18 Грудня 2014 15:39
Навчили?
Анонім до Питання Показати IP 18 Грудня 2014 16:06
відмили
ВкЛАДНИК Показати IP 18 Грудня 2014 17:41
Та такі собі хлопці , як Бондарук Роман та Андрійко Осіпов та їхні "сумнівні" друзі безкоштовно Вам би все розказали, як ""правельно" управляти ОСББ" .......................дивно ,що цими спритниками ще й досі не зацікавився Наливайченко , Аваков та Ярема.............
гоша до ВкЛАДНИК Показати IP 18 Грудня 2014 17:44
ці спритники - це пузата мелочь, да і час тепер не той , але і до них черга дійде !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus