USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поляки допомагають лучанам з реформами ЖКГ

9 Квітня 2014 15:11
Проект «Активні мешканці – ефективні власники» презентували у Луцьку. Він спрямований на розвиток та ефективне функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Презентація нової програми розвитку ОСББ відбулася в Луцькій міській раді сьогодні, 9-го квітня.

Згідно з проектом «Активні мешканці – ефективні власники» передбачено розробку комп’ютерної програми «Калькулятор житлових коштів» для луцьких ОСББ. Завдяки їй можна буде розрахувати ефективність та вартість конкретних послуг чи робіт. Проект передбачає цикл тренінгів у сфері створення й управління ОСББ.

Заплановано чимало візитів до сусідньої країни, щоб запозичити 20-ти літній досвід роботи.

Проект підготувало Волинське обласне об’єднання «Асоціація регіонального розвитку» у Луцьку та Фундація менеджерських ініціатив міста Люблін за підтримки Луцькради. Фінансування здійснює Міністерство закордонних справ Республіки Польща. Це один із елементів програми Уряду та Президента РП, спрямованої на допомогу Україні в реалізації комплексних реформ у сфері розвитку місцевого самоврядування, децентралізації, реалізації ефективних реформ.

«Це дасть змогу краще вивчити європейську практику й спробувати змоделювати схему ефективного управління в сфері ЖКГ для нас. Після успішної реалізації, наш приклад розійдеться по всій Україні», - каже депутат міськради Анатолій Пархом’юк.

Луцьк – лідер з реформи ОСББ в Україні, так вважає голова правління Фундації менеджерських ініціатив, радник міського голови Любліна Павел Прокоп.

«Співпраця між нашими містами – це реальний приклад ефективності. Завдяки цьому проекту ми будемо обмінюватися досвідом. Ви побачите, які ми помилки робили й не допустите такі ж. Ви повинні виробити власну систему, цей проект вам допоможе», - розповідає Павел Прокоп.

Луцький міський голова Микола Романюк сказав, що в місті лише 15% житлового фонду охоплені ОСББ. Каже, що в значній мірі такий повільний розвиток об’єднань – пасивність самих городян.

«У 1996 році була перша угода про партнерство Луцька саме з Любліном. Тепер у нас чи не найтісніша співпраця. Дякую вам за підтримку зараз і під час революційних подій в Україні. Ми цього не забудемо. Дякую Вам й усьому польському народу», - додає Микола Романюк.

Також проектом «Активні мешканці – ефективні власники» передбачено видати практичний посібник «Від А до Я» про те, як створювати й управляти ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus