USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Інтернет не буде колишнім: у ЄС планують заборонити меми

21 Червня 2018 07:40
Комітет ЄС схвалив два нових правила щодо авторських прав, які, як стверджують противники поправок, «можуть знищити Інтернет, яким ми його знаємо».

Два суперечливих нових правила, відомі як стаття 11 стаття 13, являють собою зміни в законодавство, що регулює роботу Інтернету. Про це інформує Gazeta.ua з посиланням на видання The Independent.

Стаття 13 була розкритикована активістами, які стверджують, що вона може змусити інтернет-компанії «заборонити меми», оскільки, згідно з новими правилами, всі веб-сайти зобов'язані будуть видаляти захищені авторським правом матеріали, що фактично може означати заборону мемів із зображеннями відомих фільмів або телешоу.

Статтею 11 вводиться податок, що вимагає від інтернет-компаній дозволу видавців використовувати фрагмент своєї роботи. Наприклад, на таких сайтах, як Google і Twitter невелика частина статті зазвичай відображається до того, як хтось натискає на неї повністю, але згідно з новим правилом ці компанії матимуть отримувати дозвіл і, можливо, навіть платити за використання цього механізму.

У листі, підписаному 169 експертами, стверджується, що нове правило,«швидше за все, буде перешкоджати вільному поширенню інформації, що має життєво важливе значення для демократії».

Хоча нові правила були схвалені комісією ЄС, вони не будуть вступати в силу до тих пір, поки їх не ухвалить Європейський парламент. Активісти закликають депутатів скасувати ці правила.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus