USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Інвестиційні банкіри в НБУ - кадрова помилка, - фінансовий аналітик

14 Травня 2017 22:16
Прихід інвестиційних банкірів у НБУ - найбільша помилка у кадрових призначеннях на посаду очільника регулятора. Таку думку в інтерв'ю Gazeta.ua і журналу "Країна" висловив фінансовий аналітик Олексій Кущ.

"Прихід інвестиційних банкірів у НБУ - найбільша помилка у кадрових призначеннях. Це і Валерія Гонтарева, і ті кандидатури, які називають її потенційними наступниками. Інвестиційні банкіри схильні до ризику і авантюр. Націлені на прибуток. Думають у горизонті рік-два. Восени отримаємо нову фігуру в кріслі голови Нацбанку. Можливо, Гонтарева повернеться до повноцінної роботи", - сказав він.

На його думку, очолювати центробанк має науковець у галузі монетарної політики.

"Монетарні банкіри – консерватори в хорошому розумінні. Схильні до зважених рішень. Останні очільники Федеральної резервної системи Сполучених Штатів – самі монетарники. Ніхто з них ніколи не працював ні на фондовій біржі, ні в банку, ні в інвестиційній компанії. Не займалися фінансовими спекуляціями, відносно скромні за своїми статками - не мультимільйонери. Це вчені в галузі монетарної науки. Інший психотип, інші знання. Досвід інвестиційного банкіра часто заважає приймати правильні монетарні рішення. Вміння монетарників спрацьовують як запобіжник. Не дасть прийняти авантюрні рішення", – говорить Кущ.

Нагадаємо, Гонтарева написала 10 квітня заяву про відставку. Звільнити її має Верховна Рада за поданням президента. Перед голосуванням нардепів чинна голова НБУ має прозвітувати їм про свою роботу.

З 11 травня виконуючим обов’язки глави НБУ є Яків Смолій.

Як повідомлялося, у кріслі голови Національного банку Валерію Гонтареву може змінити Володимир Лавренчук. Нині він очолює «Райффайзен банк Аваль».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus