USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ірина Констанкевич – про видатних волинянок, родину та роль жінки в політиці

17 Березня 2019 21:46
Понад чотири десятки жінок зі східних та південних областей України відвідали Луцьк у рамках реалізації проекту ініційованого ГО «Українська основа».

Перший етап проекту пройшов у Краматорську, другий – у Миколаєві. Наразі у Луцьку – фінальний етап проекту. За словами координатора студії «Жіночої політичної взаємодії» Соломії Бобровської, через зміну локацій намагаються познайомити учасниць з різними містами та кращими практиками місцевого самоврядування.

15 березня у рамках проекту «Жіноча політична взаємодія» відбулася зустріч учасниць проекту із народними депутатом Іриною Констанкевич, інформує прес-служба нардепа.

Година захоплюючої розмови пролетіла на одному диханні. Поговорили про все: видатних волинянок – Лесю Українку, Оксану Забужко, Ларису Івшину, Олену Левчанівську, про владу, місцеве самоврядування, політику та роль жінки у політиці.

Ірина Констанкевич розпочала свою політичну кар’єру із депутата Луцької міської ради, потім була Волинська обласна рада, а нині вона - депутат Верховної ради України.



Нардеп наголосила, що ніколи не планувала йти в політику, однак час і життя вносить свої корективи, а поштовхом брати ініціативу у свої руки і щось змінювати та яскравим прикладом політика і державного діяча для неї є голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, адже його досвід величезний, а думка є важливою для багатьох авторитетних політиків.

«Безпосереднім мотиватором до ширшої громадської, суспільної, а згодом і політичною діяльності був Ігор Палиця. І не лише для мене, а й для значної кількості людей, які згодом стали однопартійцями, депутатами різних рівнів: і Луцької міської ради, і районних, і обласної, і Верховної ради. Однозначно, його особистісний приклад суспільно значущої роботи, політичного авторитету, харизми стали консолідуючим фактором для нашої партії на Волині. Та зрештою, й в Україні. Це так звані лідерські якості. Вони є, і це 90% успіху», - розповіла Ірина Констанкевич.

Цікавились учасники проекту, як попри таку зайнятість, адже Ірина Констанкевич не тільки активно працює в парламенті, а й побувала чи не у всіх селах свого виборчого округу, вистачає часу на родину.

«Моя родина – це моя команда. Маю повне розуміння та підтримку від чоловіка та дітей, від батьків. Тож якщо кажуть, що кухня це справа жіноча, то у нашій родині кухня стала справою кожного. Тобто, хто перший приходить додому, той і готує вечерю», - посміхається Ірина Констанкевич.



Нардеп розповіла, що з чоловіком часто консультується із юридичних питань (чоловік Микола Сорокопуд, відомий на Волині адвокат, - ред.), також має розуміння і підтримку від дітей та батьків.

Цього дня до Ірини Констанкевич, яка є яскравим прикладом того, які саме мають бути депутати, лунало безліч питань. Зокрема, вони стосувалося відвідуваності депутатами сесійних засідань, чим потрібно керуватися, коли обираєш партію від якої хочеш балотуватися, відповідальності політиків перед громадою, що їх обирає, мовне питання і багато іншого.

Директорка школи із Одеси Тетяна, своєю чергою, подякувала за позицію нардепа у відстоюванні української мови та наголосила, що в питанні мови не треба поступатися.

Варто зауважити, що жодне із запитань присутніх не залишилось без відповіді, а на завершення присутні обмінялися подарунками та зробили спільне фото на згадку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus