USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Іспанія стягує тисячі силовиків до Каталонії

22 Вересня 2017 16:44
Іспанія стягує до Кататонії додаткові підрозділи поліції через референдум про незалежність. Про це повідомляє Еспресо з посиланням на Reuters.

Зазначається, що до Каталонії відправили додатково 4 тисячі поліцейських.

Вони приєднаються до 5 тисячам поліцейських в Каталонії, які вже перебувають в цьому автономному краю.

Повідомляється, що цей захід прийнятий для підтримки порядку в разі проведення запланованого на 1 жовтня референдуму про незалежність.

Окрім того, повідомляється, що за кожен день організації референдуму Конституційний суд Іспанії наклав на чиновників Каталонії щоденні штрафи.

Шість високопосадовців Каталонії вже отримали штрафи на 12 тисяч євро. Ще 16 чиновників чекає щоденний штраф у розмірі 6 тисяч євро, пише 24 канал з посиланням на BBC.

Вони будуть зобов’язані виплачувати штрафи за кожен день організації референдуму, проведення якого суд заборонив.

Поліція уже затримала кільканадцять каталонських чиновників під час обшуків в офісах регіонального уряду. Обшуки проводили для пошуку документації щодо референдуму про незалежність.

Серед затриманих опинився глава департаменту економіки Каталонії Жозеп Марія Жозе.

Затримання посадовців та обшуки викликали масові протести у Каталонії, на вулиці вийшли десятки тисяч людей.

Як відомо, влада Каталонії має намір 1 жовтня провести референдум про вихід регіону зі складу Іспанії, однак референдум заборонив Конституційний суд.

Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що уряд Іспанії фактично призупинив автономію Каталонії і ввів надзвичайний стан в регіоні.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав президента Каталонії Карлеса Пучдемона піти у відставку і скасувати плани щодо проведення референдуму про незалежність.

Нагадаємо, в регіоні розпочались масові затримання чиновників та акції протесту на їхню підтримку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 22 Вересня 2017 17:03
О, в Іспанії хоче організуватись свій дамбас і луганда! Знову ж під тим же гаслом, - що вони ж "кармільци". Думаю що навряд чи Іспанія на таке лайно поведеться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus