USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Барселоні мільйон людей вийшли на підтримку незалежності Каталонії

12 Вересня 2017 08:58
Близько мільйона людей у Барселоні вийшли на акцію у підтримку референдуму за незалежність Каталонії від Іспанії.

Про це повідомляє Громадське ТВ з посиланням на Reuters.

Учасники демонстрації прийшли на акцію з прапорами Каталонії і скандували гасла: «Ми будемо незалежною країною!» і «Ми сповнені надії!».

«Ми сподіваємось, що зможемо провести референдум, оскільки в демократичній країні є нормальним можливість голосувати», — сказав 42-й річний учасник акції, який прийшов підтримати демонстрантів разом зі своєю сім’єю.



Більшість глав міст регіону заявляли, що дозволять використовувати муніципалітети для голосування. А мер Барселони казав, що зробить усе можливе, аби дати людям змогу висловитись і проголосувати.

Нагадаємо, 9 листопада 2015 року парламент Каталонії ухвалив резолюцію про незалежність регіону від Іспанії. Уряд Іспанії одразу оскаржив це рішення, тому дія резолюції була призупинена.

У червні року стало відомо, що референдум про незалежність Каталонії призначений на 1 жовтня 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Парубiй Показати IP 12 Вересня 2017 09:22
АТО?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus