USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Історія успіху луцького ОСББ: замість інею – квітучі вазони

26 Січня 2017 23:30
Відремонтований дах, утеплений під’їзд та нові енергозберігаючі вікна – такі приємні зміни бачать у своїх під’їздах мешканці луцької багатоповерхівки, що на вулиці Ковельській, 9. Відколи вони створили ОСББ, у їхньому помешканні відбулося багато позитивних змін.

Про це інформує прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«ОСББ «Братський міст» активно діє з травня минулого року. Разом із правом на управління будинком жек передав нам чимало задавнених проблем. Зокрема, дірявий дах, старі комунікації та електропроводку», – каже голова ОСББ Віталій Гуменюк.

«Наш будинок здали в експлуатацію на початку 70-х років минулого століття. У квартирах люди поступово оновили вік­на, а в під’їздах гуляв вітер. У сильні морози стіни вкривалися інієм, бо дерев’яні рами прогнили. Щілини конопатили, заклеювали, однак вони все одно пропускали холод, – розповідає мешканець будинку Валентин Гладишевський. – А тепер у наших під’їздах на підвіконнях цвітуть вазони».

Зі слів Віталія Гуменюка, ідею замінити вікна у місцях загального користування люди сприйняли спочатку насторожено. Думали, доведеться викроювати гроші з сімейних бюджетів. Однак під’їзди утеплили на умовах співфінансування з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». Частка громади – це кошти, які жильці здають ОСББ на утримання будинків.
«Про переваги ОСББ ми дізналися в Офісі розвитку кварталу, що на вулиці Кондзелевича. Ходили на зустрічі, контактували з іншими головами ОСББ. Люди переконалися, що ЖЕКи неефективні. На прикладі свого будинку бачимо, що десятиліттями вони нічого не робили. Створивши ОСББ, ми за неповний рік виконали великий шматок роботи. Усі мешканці задоволені», – каже Віталій Гуменюк.

Керівник Офісу розвитку кварталу, що на вулиці Кондзелевича, Олена Оліфірович каже:

«На початку минулого року мешканцям будинку розповіли про проект сприяння розвитку ОСББ. І вже у травні вони створили ОСББ «Братський міст». Мешканці зрозуміли, що тепер вони самостійно управляють спільним майном і розпоряджаються своїми коштами. Це дуже важливо в умовах сьогодення, коли зростають ціни на енергоносії. ОСББ дозволяє економити й оптимізувати витрати».

«Моя родина мешкає у цьому будинку з 1998 року. Відколи створили ОСББ, бачимо лише позитивні зміни. Самі господарюємо, самі контролюємо кошти. Власними зусиллями відремонтували дах, плануємо замінити щитову, яка не розрахована на таку кількість електроприладів. І що цікаво, коли створювали ОСББ, старші люди переконували молодших. Тепер ми зрозуміли, що не варто боятися змін, треба рухатися вперед», – упевнилася мешканка будинку Юлія Петрюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus