USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Історія Луцького братства - тепер у книжковому форматі. ФОТО

2 Липня 2013 14:04
Історія Луцького Хрестовоздвиженського братства тепер - не лише на полицях бібліотек чи у архівах газетних видань, а й в єдиній книзі – «Луцьке Хрестовоздвиженське братство: історія та відродження».

Презентував її автор, краєзнавець Андрій Бондарчук у Волинському краєзнавчому музеї 2 липня.

Письменник розповів, що над «дослідженням» працював довго, вносив правки, тому вийшла у світ книга із запізненням. За його словами, волинський читач мав побачити її у 2011-ому, одначе виникали складнощі на кшталт отримання матеріалів від кваліфікованих фахівців з історії Братства.

Крім того, привітав письменника із «виходом у світ» книги заступник начальника управління культури і туризму Волинської ОДА Валерій Дмитрук.

«Було безліч листів на адресу міської ради, обласної ради, аби реалізувати його (прим. автора книги) ідею», - каже Валерій Дмитрук.

За його словами, таких ентузіастів, як Андрій Бондарчук «ще пошукати треба».

Про що йдеться у книзі

Книга краєзнавця, письменника Андрія Бондарчука описує події, пов’язані із діяльністю Луцького Хрестовоздвиженського братства (прим. національно-релігійна громадська організація православних українських шляхтичів Волині та міщан Луцька у XVII столітті - ВН). Зокрема, значне місце у книзі займають наукові та науково-популярні дослідження.

У книзі інформація викладена у формі звіту. Значну частину займають і газетні публікації різних років і видань.

Окремим важливим розділом книги є розповідь про те, як організовувався Музей історії Луцького братства, відроджувався братський некрополь – перші та єдині в Україні музейні об’єкти такого типу.

Значення книги
Книга «Луцьке Хрестовоздвиженське братство: історія та відродження», каже автор, має перш за все історико-культурну значимість, оскільки тема Братства є малодослідженою складовою історії України, зокрема Волині.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 2 Липня 2013 14:20
А чому "ВН" не проанонсувало інформацію про презентацію книги ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus