USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

Юні українські правознавці з’їхалися до Луцька. ФОТО

1 Листопада 2013 18:50
Фінальний етап ХІ Всеукраїнського учнівського турніру юних правознавців урочисто відкрили у Луцьку. На Волинь змагатися приїхали 24 команди зі шкіл усієї України.
Марічка Купер приїхала на Волинь з Тернополя. Дівчина розповідає, що взяти участь у турнірі – її свідоме рішення.
«Школа, у якій ми навчаємося, має юридичний напрямок. Тому із задоволенням взяли участь у турнірі. Він нам дасть багато нових знань, побачимо, як інші діти теж вміють користуватися знаннями у правовій державі. Хотілося б у майбутньому здобути професію юриста, тому готувалася дуже ретельно», - розповідає дівчина.



З Житомирщини приїхали аж дві команди – одна з обласного центру, інша з міста Бердичів. Завідувач відділу МАН міста Житомир Яніна Кучін розповідає, що навіть далека дорога не стала на заваді, аби взяти участь у конкурсі.
«Діти з величезним натхненням сприйняли цей турнір. Нам їхати до Луцька 5 годин, і учні всю дорогу готувалися, мінялися ролями, повторювали знання», - каже представник делегації з Житомира.



До слова, торік, на такому ж турнірі, житомирська команда зайняла почесне друге місце.
Команда, яка приїхала з Запоріжжя, також налаштована на перемогу. Юні правознавці переконують, що ретельно готувалися до конкурсу. А ще поділилися першими враженнями від Луцька.
«Дуже красиве місто», - кажуть учасники з Запоріжжя.



Голова журі турніру, професор, доктор юридичних наук, Віктор Ладиченко у коментарі Волинським Новинам зазначив, що подібні заходи поліпшують рівень правової освіти в державі.
«Турнір об’єднує кращих дітей України. Такі змагання формують еліту нації. Діти цікавляться питаннями права, заглиблюються в них. Створюється правова ланка, учні вже зі школи визначаються ким вони будуть в майбутньому, визначаються з напрямками», - розповідає Володимир Ладиченко.





Учасників турніру привітали представники влади області. Вітальне слово виголосив заступник голови, керівник апарату Волинської обласної державної адміністрації Станіслав Ющик.
«Бажаю вам реалізувати себе й творивши нашу молоду незалежну правову державу, яку називаю поки що не дуже правовою. Бо в Конституції гарно написано, але не все так трапляється у нашому житті», - зазначив посадовець.
Привітав юних правознавців і Луцький міський голова Микола Романюк.



«Не основне те, що ви берете участь. Основне це те, що ви зустрічаєтеся, знайомитеся. Ви ті молоді люди, які будуватимуть майбутнє нашої держави», - вважає посадовець.




Заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Юліан Таранчук, зазначив, що Волинь, згідно з результатами всеукраїнських інтелектуальних конкурсів, входить до трійки лідерів.
Привітав учасників турніру й директор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко. Прийти на цей захід не завадили й тимчасові незручності - вітальне слово він виголошував, спираючись на милиці.



Після офіційних привітань розпочався святковий концерт для учасників.
Фінальний етап ХІ Всеукраїнського учнівського турніру юних правознавців триватиме 5 днів. Результати стануть відомі 5 листопада, повідомили організатори.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus