USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Із «Батьківщини» виключають депутатів, які підтримали створення КП «Волиньприродресурс»

30 Серпня 2016 12:00
Із волинської «Батьківщини» виключають депутатів, які голосували за створення КП «Волиньприродресурс».

Зокрема, під час засідання бюро Волинської обласної організації ВО «Батьківщина», яке відбулося 12 серпня 2016 року, на пропозицію голови Олега Кіндера з лав партії виключили депутатів облради Ігоря Леха та Андрія Турака.

Про це йдеться у заяві депутата Ігоря Леха, яка знаходиться у розпорядженні Інформаційного агентства Волинські Новини.

Зі слів Ігоря Леха, підставою для виключення його з рядів «Батьківщини» є те, що він подав на розгляд обласної ради проект рішення про створення комунального підприємства «Волиньприродресурс» та проект про надання цьому підприємству надр у користування. При цьому, зазначає Ігор Лех, Кіндер пояснює його звільнення нібито «порушеннням Статуту партії» та «невиконанням доручень Політради ВО «Батьківщина».

Депутат заявляє, що Олег Кіндер як голова волинського осередку партії через партійну структуру чинив опір у створенні КП «Волиньприрдоресурс», аргументуючи це тим, що, мовляв, Верховна Рада ще не прийняла закон, який регулюватиме болюче для Волині питання видобутку бурштину.

Як повідомлялося, створення комунального підприємства «Волиньприродресурс» може стати вирішенням бурштинових проблем на Волині. Підприємство працюватиме на умовах спільної діяльності, розподілу прибутку або ресурсів, і, зокрема, контролюватиме видобуток інвесторами.

У своїй заяві Ігор Лех наголошує, що від створення КП «Волиньприродресурс» виграє першою чергою вся волинська громада, адже нарешті з’являться кошти на реалізацію багатьох прийнятих обласною радою «екологічних» Програм, на які у бюджеті постійно бракує грошей. Адже інвестор сплачуватиме 50 відсотків заробленого на корисних копалинах. Доля обласної казни при цьому складе 50 відсотків від загальної суми, по 25% повинні отримати бюджети району та сільських рад.

«Олег Кіндер у минулому був головою депутатської екологічної комісії, то хто ж як не він повинен знати про увесь безлад, який коїться у розробці волинських родовищ. Він є міським головою Ковеля, де існує чимало комунальних підприємств, тому йому добре відомо, як вони функціонують та наповнюють бюджет міста», - йдеться у заяві Ігоря Леха.

Також депутат повідомляє, що він спільно із переважною більшістю депутатів Волинської обласної ради фракції ВО «Батьківщина» готують звернення до лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко з проханням розібратися у діях Олега Кіндера.

Нагадаємо, як повідомляло ІА Волинські Новини, Олега Кіндера можуть виключити з «Батьківщини» за міжнародний скандал у Ковелі. Так, видача ним дозволу про розташування цирку на місці масового розстрілу євреїв під час війни, викликав міжнародний резонанс. Раніше в коментарі ІА Волинські Новини голова фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді Василь Столяр розповів, що «одразу після канікул члени фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді направлять звернення до Юлії Тимошенко, щоб виключити не лише Кіндера, а й тих, хто розділяє його антисемітську позицію, з лав партії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Волиняка Показати IP 30 Серпня 2016 13:07
Хлопці не дали "роздірібанити" їх з партії поперли. Тьотя Юля жжот!
Всмислі? Показати IP 30 Серпня 2016 13:11
А які ще варіанти окрім природресурса? Так поперли тоді чого?
Дивина Показати IP 30 Серпня 2016 13:11
Кіндера вот кого поперти треба! Хабарник в законі!
позапартійний Показати IP 30 Серпня 2016 13:39
Турака вже один раз виключали з цих фекалій. Сільський бригадир Грицюк і комбайнер Кирильчук виключали. А він лізе знову. І знову виключили. Партія старушенцій, яким за 80 і які лузають в центрі Луцька на лавках гарбузове насіння. Турак завжди вступить якщо не в лайно, то в партію, або з попами бється. Не може без пригод як дурень без пізділєй. Справа в тому, що в Україна немає партій, в які можна вступити. Що не партія, то лайно, створене під якогось олігарха або під певні брудні політичні технології.
Ковель Показати IP 30 Серпня 2016 13:46
Заїдьте до нас у Ковель і запитайте зо говорять по Кіндера. НАвряд щось хороше почуєте
УПА Показати IP 30 Серпня 2016 14:12
Турак, це по****я в прямому і переносному значенні. Його потрібно перти не з партії, а з України .
Кіндера жінка Показати IP 30 Серпня 2016 14:41
Шо ви тута кажете на мого чоловіка???!!! Йому тут бабло косити не дають, він жеш також має мене кормити!! А як я буду без бурштинових прикрас на шиї?? а?? а тут така штука.... бурштин на користь громади.... шо попридумували. Треба тільки за Себе думати! А ці 2 депутати замість того щоб мого Чоковіка підтримати, про якіхось там любей думають.... Взагалі реальність втратили.... тільки про людей і думають....
Рома Показати IP 30 Серпня 2016 14:48
Кіндер корупціонер негідник по ньому плаче вязниця
демократія Показати IP 30 Серпня 2016 14:52
Ось вона - Демократія та партійний контроль в БЮТі. Не за те проголосував - "уволен" Робіть висновки громадо, Кіндер і цирк поставить, і евреїв "накормить", і депутатів неугодних його особистій політиці вижене)) Як взагалі можна було такого Кіндер-Сюрприза вибрати в мери?))) Ось він і розкрився - а серединка то гнила
вєра федосюк Показати IP 30 Серпня 2016 17:32
кіндера на мило
Лучанин Показати IP 30 Серпня 2016 17:34
Коли вже ті діди Туз і Ксенофонтович нажеруться? Цей природресурс ні що інше, ніж утка. Туз спить і бачить як би то міді покопати. Укрполмідь перейменували на Волиньприродресурс і все. Старперці..
Дід до Лучанин Показати IP 31 Серпня 2016 13:26
Це ж як потрібно працювати, щоб на пенсії отримати таку оцінку. .....докотилися.....
Абзац Показати IP 30 Серпня 2016 21:39
І як вони тепер без партії
Бурштин Показати IP 31 Серпня 2016 14:52
народнІ обранці Волині, ті що утворили Волиньприродресурс - чому не працюєте, коли все так законно, де кошти до бюджетів і офіційна робота для полішуків?
Латковський Показати IP 1 Вересня 2016 19:17
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus