USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Чому проїзд студентів у луцьких маршрутках не можуть зробити пільговим

21 Листопада 2018 19:04
У конференц-залі департаменту ЦНАП відбулась зустріч керівників міста з представниками Молодіжної ради Луцька та ГО «Студентська рада Волині». Підставою для зустрічі стало питання пільгового проїзду для студентів у міських автобусних маршрутах. Це те, що останнім часом стало причиною спекуляцій. Луцькі студенти почали вимагати від міської влади зниження ціни проїзду для них на 50%, тобто, щоб вона становила 2,5 грн. Окремі молоді люди навіть погрожували акціями протесту, тощо, йдеться на сайті Луцькради.

В обговоренні взяли участь перший заступник міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Олексій Веремійчик, представники Молодіжної ради та студентства.

Розпочали із хвилини мовчання, аби вшанувати пам’ять Героїв Небесної сотні.

Як зазначив на початку голова Молодіжної ради Луцька Дем’ян Петрик, проведення «круглого столу» було ініційоване на засіданні Молодіжної ради, аби почути думку молоді, студентів, а також зрозуміти позицію міської влади.

Григорій Недопад повідомив, що з 1 січня 2016 року будь-які пільги на рівні держави, що стосуються транспортних перевезень, були анульовані. На місцеві бюджети покладено відшкодування пільг не лише за перевезення, а й на освітню, медичну галузь. Він додав, що студенти мають можливість їздити в електротранспорті за 1 грн. До слова, це єдиний соціальний транспорт, де пільгами користуються не лише лучани, а й жителі інших міст та сіл. Містом курсує достатня кількість тролейбусів, що дає змогу зручно дістатися до всіх навчальних закладів.


Радник міського голови Ігор Поліщук наголосив, що пільгового проїзду у маршрутних таксі для студентів у місті ніколи не було. Він навів деякі статистичні дані, згідно з якими у Луцьку близько одинадцяти тисяч студентів денної форми навчання та майже 4,5 тис. студентів-заочників. Тобто якщо студенти денної форми навчання матимуть пільгу та будуть сплачувати за проїзд 2,5 грн, за найменшими розрахунками, з міського бюджету доведеться покрити пільгу в сумі понад 19 млн грн.

«У міському бюджеті знайдуться кошти. Але 20 мільйонів гривень — це значна сума, то ж варто правильно розставляти пріоритети. Ці гроші можна спрямувати на проведення капітального ремонту у парку 900-річчя Луцька, облаштування нових скверів, відпочинкових зон або на інші нагальні потреби. Нашим пріоритетом є проведення якісних змін у місті, аби Луцьк поступово ставав кращим, сучаснішим та привабливим для лучан та туристів», — наголосив Ігор Поліщук.

Під час дискусії представники міської влади акцентували на тому, що кошти платників податків, які й наповнюють міський бюджет, повинні бути спрямовані на розвиток міста та громади. До того ж, зараз у Луцьку триває реалізація програми оновлення міського комунального транспорту, в рамках якої буде придбано 30 нових тролейбусів із Європи та оновлено контактну мережу, аби покращити якість надання перевезень міським комунальним транспортом. А студенти планують звернутися до профільних міністерств з проханням надати роз’яснення стосовно механізму надання пільг на проїзд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 21 Листопада 2018 19:14
А ще треба зробити пільговим проїзд на таксі та лімузинах по замовленню.
Анонім Показати IP 21 Листопада 2018 19:23
Ну нічого собі,пільги в маршрутці?!!То вже робіть їм пільги в барах,в нічних клубаг,пільги на повій,пільги на пиво...хай на тролейбусах їздять,на роботу хай ідуть працювати!!!!Вони що інваліди?
Настасья до Анонім Показати IP 21 Листопада 2018 20:07
А ви, певно, перевізник?
Анонім до Настасья Показати IP 21 Листопада 2018 22:23
Ви ж маєте пільговий проїзд на тролейбусі,вам захотілось комфорту халявного?Ви звикли в мами вимагати,новий телефон,одежу,гроші на бари...але це ж не мама,це доросле життя,їздіть на тролейбусі і дякуйте,а ви вимагаєте маршрутку.В інтернет маєте за що заходити,от і на маршрутку маєте,а немає то заробіть!!!а то так і звикнете нити,вимагати.Так і не зрозумів вашого питання і яке воно має відношення до попередніх коментарів.Ваше вимагання пільг це вже НАГЛІСТЬ!!!
Лучанин Показати IP 21 Листопада 2018 19:42
Доволі дивна ситуація. Якщо студенти будуть сплачувати лише 50%, то міськраді доведеться доплачувати іншу половину. А чому? Звідси по законах математики виходить зворотна річ - якщо ніхто не буде їздити автобусами, то власники завжди будуть у плюсі. Що, хіба не так? Поки не будуть встановлені справедливі ціни на проїзд, коли всі розрахунки будуть надані громаді, все те що говориться є спекуляціми з однієї чи іншої сторони. Наприклад, якщо є розрахунок де в автобусі має їхати 24 пасажири і всі платять 100%, то якщо хтось 25й безкоштовно проїде, то буде збиток власнику. А збиток буде моральний чи матеріальний? Скільки додаткового розходу палива потягнуть зайві 75кг, похибку, яка вже врахована і проплачена? Тобто збитки лише моральні? Яка глибока в нас мораль!
євробляхи до Лучанин Показати IP 21 Листопада 2018 22:21
Ніяких пільг цим дурням Вони тисячі грн пробухують батьківські денег за вихідні у Версалі Та інших генделях а тут 5грн шкода Хай пішки ходять
sms Показати IP 21 Листопада 2018 22:28
Достатня кількість тролейбусів? Не смішіть
valdis peish Показати IP 21 Листопада 2018 23:14
не гоніть є різні студенти - я свому кождний день даю 50 гривеннь не враховуючи розтрати на дівок
євробляхи до valdis peish Показати IP 22 Листопада 2018 08:00
Захочуть гуляти.... Давай до роботи 3- 4 год в день роботи в луцьку куча ВІЗИТКИ І ФЛАЄРА РОЗДАВАТИ ЛЕГКА І ВІЛЬНА РОБОТА і не треба нити що бідні
))) до valdis peish Показати IP 22 Листопада 2018 12:49
доброго спиногриза маєш....щоб в інституті мені батьки гроши давали...я б з сорому з кольору не виходив би....а щей і на дівок окремо просить....позор.....правду Дутчак казав...кожне покоління першого курсу ще дурніше за попереднє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus