USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кафе у Луцькому замку: буде чи ні?

16 Липня 2014 12:06
Дискусія про встановлення тимчасової споруди на території Луцького замку виявилася безрезультатною.

Питання обговорювали під час засідання виконкому Луцької міської ради 16 липня.

Йшлося про надання дозволу приватному підприємцю на розміщення тимчасової споруди на території замку терміном на два роки.

Як зазначив директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький, об’єкт планують встановити не у центрі замку, а за музеєм книги, тож він не перешкоджатиме туристичним маршрутам. З його слів, це тимчасова торговельна точка, встановлення якої зумовлене тим, що на території замку, мовляв, ніде випити води, чаю, з’їсти морозива. З його слів, таким чином поліпшуватиметься туристична привабливість Старого міста. До того ж, 60% коштів, які отримує заповідник – власні надходження, тож розміщення торговельної точки дозволить отримати додаткові гроші для утримання заповідника вивезення сміття тощо. Він нагадав, що щороку заповідник платить 350 тисяч гривень у держбюджет. Він заперечив версію про те, що встановлення літнього кафе лобіюють міський голова та його заступник Тарас Яковлев.

Не погодився зі встановленням об’єкта член виконкому Богдан Климчук. З його слів, оскільки до кафе неможливо підвести водопровід та каналізацію, це

викликатиме засмічення замку пластиковим та паперовим сміттям. Він пропонував встановити точку для продажу води за межами замку на Замковій площі або поблизу кафе коледжу харчових технологій.

Павло Рудецький у відповідь зауважив, що у разі встановлення літнього кафе поблизу входу у замок біотуалет доведеться встановити просто під Лесиним ясеном, що не виглядатиме естетично. З його слів, він спілкувався з дирекцією коледжу харчових технологій та з’ясував, що кафе у коледжі працює лише під час навчального процесу у студентів.

Після тривалої дискусії між прихильниками та противниками встановлення тимчасового об’єкта Микола Романюк зазначив, що виконком – не дискусійний клуб, і на його розгляд потрібно виносити конкретні пропозиції.

Насамкінець на голосування винесли два рішення – про дозвіл та про заборону розміщення літнього кафе у замку, жодне з яких не отримало необхідної кількості голосів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Церковна миша Показати IP 16 Липня 2014 12:26
По-моєму, в кафе обов"язково має бути водопровід і каналізація. В іншому випадку, хіба санстанція дасть дозвіл на відкриття?
Петро Показати IP 16 Липня 2014 13:27
Мені дивне відношення тих людей які проти, це підлабузники або ті хто хоче шкодити добрій справі, а кафе повинно бути.
лучанка Показати IP 16 Липня 2014 13:33
"Лесин ясен"? не смішіть капці моєї бабці! розрили старе місто, спотворили заповідник, а тепер трусяться над деревом, яке не має жодного стосунку до Лесі!легенда для туристів, примітивна, на жаль!
Аврам Показати IP 16 Липня 2014 14:26
Ну і даремно!В цілому світі на території історичних місць є місця відпочинку.А у нас замок давно треба було чимось прикрасити,бо нудний, сірий, покопаний.Крім того кошти надходили б на його розвиток!Поїдьте в Хотин, Камянець Подільський.Там-справжні замки, а не те що у нас-замочок!І скрізь там є місця де можна взяти каву,морозиво і навіть вино!
Андрій до Аврам Показати IP 16 Липня 2014 15:00
Для вас "розумного" і "освідченого" любителя історії,вина та морозива повідомляю ,в Хотині та Кам"янці немає замків . Там фортеці. А генделик в нашому замку це нонсенс . Замок - це історична пам"ятка архітектури , а не місце випити та закусити. На його території знаходилася церква Іоана Богослова , та людські поховання. Цікаво а ви в рідному селі також на могилі своеї бабці плануєте винця посьорбати , морозива гризнути? Чи ви цим на церковному цвинтарі займаєтесь? Вертайтесь до себе на батьківщину і там керуйте .
Краще Показати IP 16 Липня 2014 14:46
Громадський туалет там зробити. Барів та забігайловок в нас хватає.
Спортсмен до Краще Показати IP 16 Липня 2014 15:00
Даєш МакДональдс в краєзнавчому музеї!
Спраглий Голодний Показати IP 18 Липня 2014 00:52
Ресторан - це як мінімум !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus