USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Каналізувати Вересневе закінчать за два тижні

31 Жовтня 2017 09:40
Частину Вересневого уже під’єднано до нової каналізації. Повністю каналізування мікрорайону планують закінчити за два тижні.

Про це йшлося під час оперативної наради виконувача повноважень Луцького міського голови 31 жовтня.

Як повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, затримки прокладання каналізації пов’язані з не дуже сприятливими погодними умовами та тим, що під час робіт застосовують спеціальний метод прокладання труб – метод проколу – завдяки якому вдається обійтися без розривання суцільних траншей, що дозволяє не руйнувати асфальтне покриття.

Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук, своєю чергою, підкреслив, що проблема поширення неприємного запаху в місті – не нова, однак активно вона постала саме цього року. Проте, як акцентував Ігор Поліщук, основна проблема полягала не в діяльності біоетанольного заводу, а у відсутності відповідної каналізації в мікрорайоні. Окрім того, значно долучилися до поширення проблеми неприємних запахів у Луцьку недобросовісні підприємці, які потайки зливали відходи на поля фільтрації заводу або й просто неба на окремих територіях.

«Джерел поширення неприємного запаху було дуже багато, тому на початку навіть було тяжо виявити головну причину», – сказав Ігор Поліщук.

Керівник відділу екології Анатолій Гламазда додав, що відтепер відходи виробництва біоетанольного заводу надходять не на поля фільтрації, а направляються до спеціальних резервуарів на території цукрового заводу, звідки їх забирають сільськогосподарські підприємства для підживлення полів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2017 11:11
Для підживлення полів, кажете... Ну якщо не по науковому, а логічно розмірковувати, то відбувалося підживлення фекалій, а відповідно і сморід йшов - все вірно. Так що завод тут причетний. Дуже хочеться надіятися що більше того не буде, а підприємців продовжать ловити не тільки на словах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus