USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Каналізування Вересневого: зекономили до 2 млн та зберегли асфальт

31 Серпня 2017 18:08
Завдяки використанню спеціального методу прокладання труб, під час каналізування району Вересневе вдалось обійтись без розривання суцільних траншей. В результаті не доведеться повністю здирати покриття, що зекономить до 2 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час інспекції робіт за участю радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, першого заступника міського голови Григорія Недопада та працівників профільних департаментів міської ради.

Підключення мікрорайону до міської мережі дозволить повністю подолати сморід в місті, який утворювався через те, що стоки з Вересневого зливали на поля фільтрації, де ті змішавшись з відходами заводу «Біопек», утворювали смердючу суміш.

Для підрядника, фірми КДС «Будінвест», це перший проект в Луцьку – раніше вони працювали в Києві, Харкові, Полтаві тощо. Ігор Поліщук каже, що обрали цю фірму не випадково, адже використовуючи спеціальну технологію, вони прокладають труби не розриваючи дорогу повністю, а лише в окремих точках, де знаходяться колодязі.
Відтак, труби протягуватимуть вже під землею. У своїй якості підрядник впевнений та дає гарантію на виконані роботи в 10 років.

Зі слів депутата міської ради Бориса Смаля, який живе поруч, місцеві жителі переймались, що через ремонтні роботи зупинять рух тролейбуса. Проте цього вдалось уникнути.

Борис Смаль
Борис Смаль


Загальна вартість робіт становить 4,9 мільйона гривень, завершити їх планують до кінця вересня.

«Свою роботу ми любимо. Хлопці раніше 20:00 рідко коли йдуть з об’єкту», - каже підрядник та зауважує, що якщо все буде добре, то в кінці місяця об’єкт вже здадуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 31 Серпня 2017 18:39
"Хлопці раніше 20:00 рідко коли йдуть з об’єкту". ну аякже ж. цілий день нога за ногу валандають, то треба ж перепрацьованість показати
Лучанин до скептик Показати IP 31 Серпня 2017 20:22
Не скігли. Справді роблять. З такими "скептиками" ніколи нічого і не зробиш.
vom Показати IP 31 Серпня 2017 19:16
загалом супер, що робиться, але: 1) технологія ГНБ (горизонтально направленого буріння) давно не є чимось надзвичайним, і окремі фірми і в Луцьку вже мінімум 5 років таке роблять. Тож залучення київського, а не луцького підрядника треба принаймні добре мотивувати. Може в них ціна вдвічі менша, може якість прекрасна - але це треба озвучувати 2) гарантія 10 років для каналізації - це дуже мало. 3) проведення цієї гілки далеко не повністю вирішить каналізування Вересневого. Вона охопить тільки те, що качав цукровий завод - а це адмінприміщення і дві прилеглі (хай і центральні) вулиці. Біля 400 будинків Вересневого так і лишаються без каналізації чи бодай дренажу і періодично сильно підтоплюються. Їхнє підключення до мереж так і зависло у попередніх міськрадах і далі нема ніякогь руху вже роками.
Золотар Показати IP 31 Серпня 2017 21:43
Корчук ще не парить шконку?
Андрій-Київ до Золотар Показати IP 1 Вересня 2017 10:11
А шо вже нетерпиться підсидіти ?
Сергій Степанович Показати IP 1 Вересня 2017 10:24
Я щиро дякую команді Поліщука Ігора Ігоровича за те, на Вересневому будуть кращі умови для життя. Ми цього чекали більше 25 років. Більше б таких людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus