USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Керівник масонської ложі виявився агентом держбезпеки

29 Березня 2011 11:17
Влада Куби оприлюднила особу агента держбезпеки, який протягом декількох років був одним з керівників масонської ложі.

Про це інформує Кореспондент .
Раніше кубинське ТБ показало фільми про агентів, впроваджених кілька років тому до списку опозиціонерів. Серед цих агентів - співробітник митниці, незалежний журналіст, фахівець у сфері інформатики і художній діяч.

Героєм чергового фільму із серії Кубинські аргументи, що вийшов на екрани під назвою Небезпечна допомога, став дитячий кардіолог 67-річний Мануель Кольєра.

Як випливає з його інтерв'ю, в період з 2000 по 2003 рік він був Великим Майстром Великої ложі Куби, з 2003 по 2006 рік - Великим Секретарем.

Сьогодні Кольєра, за його власним визнанням, - "виключений з братства масон", засуджений масонським верховним судом за те, що підтримував зв'язки з масонами-відступниками, а також за те, що підтримував ідею створення жіночих масонських лож.

Кольєра також повідомив, що представники США регулярно виходили з ним на зв'язок і "відкрито проявляли інтерес до зміни" політичної системи острова. За його словами, американці, зокрема, висловлювали побажання організувати мережу з осіб, які могли б отримувати медикаменти та іншу передану в дар допомогу, "щоб потім здійснювати політичний вплив і внутрішньо руйнувати революцію".

Як з'ясувалося з фільму, колишній масон працював на кубинські спецслужби близько 30 років. Він повідомив, що на нього виходили представники Панамериканського фонду розвитку (FUPAD) і Медичного фонду Маямі, які попросили його знайти на Кубі "фахівців, здатних порушити роботу комп'ютерних систем аеропорту Маямі або Атланти".

За планами представників цих організацій, подібна атака на комп'ютерні системи американських аеропортів могла б негайно спровокувати військову акцію США проти Куби, повідомив Кольєра. За його словами, Відділ інтересів США в Гавані намагався дискредитувати системи охорони здоров'я Куби.

Як зазначає РИА Новости, відразу ж після серії викривальних фільмів у багатьох трудових колективах Куби відбулися урочисті збори на честь агентів, а інтерв'ю з ними було опубліковано усіма основними ЗМІ країни.

Нагадаємо, в грудні 2009 року в Гавані затримали американця Алана Гросса, який працював у рамках гуманітарної програми американського уряду на підтримку політичних змін на Кубі. У лютому цього року прокуратура Куби просила для нього 20 років позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus