USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто стоїть за розборками у терористичній «ДНР», і чи наблизить це кінець війни

7 Вересня 2015 11:45
Російські ЗМІ та бойовики пишуть, що терористичні республіки поступово передадуть під контроль Ахметову.

Поки ж громадяни та політики досі сперечаються, то закріплюють конституційні зміни особливий статус Донбасу чи ні, в одній з терористичних республік стався переворот. Так гучно назвала преса часткову зміну влади у бойовиків. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Мало кому відомого Андрія Пургіна усунули з посади "спікера" фейкового "парламенту" – так званої "народної ради "ДНР". Змінив його Денис Пушилін, який відомий хіба тим, що як спостерігач від самопроголошеної "ДНР" був допущений до переговорів у Мінську.

Терористи, що дорвались до влади на Донбасі, за неї б'ються не вперше. Але цього разу експерти побачили і можливу зміну тактики Кремля.



"Пушилин на дневной сессии должен был в разделе "разное" сказать о вхождении "ДНР" в широкую автономию в составе Украины. Депутатов обзванивали и говорили, что сессию собирает Захарченко, но по факту собирал Пушилин. Под страхом физического уничтожения заставили вступить в инициативную группу по отставке Пургина. Депутатам сказали, что отставка Пургина – это прямое указание Кремля", – зазначив пропутінський політичний блогер Едуард Лімонов.

Донецький журналіст Денис Казанський постійно стежить за тим, чим живуть сепаратисти. Він підтверджує, що Пургін заважав Мінським домовленностям.

"Це просто епізод боротьби в середовищі самих сепаратистів. Є дві версії. Одна з них упирається в те, що Пургін був прибічником приєднання "ДНР" до Росії, йому дуже не подобалися рухи, пов'язані з Мінськими домовленостями. Він був один із тих, хто активно наполягав на проведенні референдуму щодо приєднання "ДНР" до Росії", – говорить Казанський.

Нинішні події в окупованих терористами районах Донбасу показують, що російське керівництво готове погодитися на мирний план. Таку думку висловив російський історик, професор Валерій Соловей: "В августе я несколько раз писал: никакого наступления в Донбассе не будет. Наоборот, в сентябре Россия нехотя и со скрипом начнет выполнять Минск-2, включая вывод войск и передачу границ".

Про повернення Україною конролю над кордоном заговорили і в терористичній "ЛНР". "Я не думаю, что восстановление контроля над государственной границей со стороны Украины как-то повлияет на нашу безопасность", – заявив представник "ЛНР" на Мінських переговорах Владислав Дейнего.

Російські центральні ЗМІ про це говорять відкрито: "Победила партия Мира". Про виконання Мінських угод раптом заявив і ватажок терористів Захарченко. "Разумной альтернативы политическому решению конфликта в рамках Минских переговоров нет. Все другие варианты неизбежно ведут к бессмысленным смертям, разрушениям, экономическому коллапсу", – сказав Захарченко. Єдиний момент – за яких умов відбудеться злиття апендиксів під назвою "ДНР" і "ЛНР" з Україною. Російські ЗМІ та терористи пишуть, що терористичні республіки поступово передадуть під контроль Рінату Ахметову. "Я посилаюся на ті ж джерела сепаратистів, на того ж Рожина, Лімонова і на інші авторитетні пабліки. Усі вони говорять про одне і те ж – усі вони визнають вирішальну роль Ахметова в контролі над "ДНР" нині", – наголошує журналіст Денис Казанський. Хоча прес-служба Ахметова усе спростувала.

Єдине поки, що можна стверджувати, – Росія під впливом санкцій нарешті дала команду бойовикам виконувати Мінські домовленості й прибирає людей, які заважають цьому.

Кореспондент ТСН Сергій Гальченко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лана Показати IP 7 Вересня 2015 14:42
Головний у країні народ. І йому вирішувати чи потрібна зміна в Конституції. Нехай виставляють цей закон на референдум, нехай зроблять всенародне обговорення.
567 Показати IP 9 Вересня 2015 06:49
Потрібен мир

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus