USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Хто, де і для чого працює? РЕЙТИНГИ. ДОСЛІДЖЕННЯ

12 Вересня 2013 09:37
Для чоловіків головним у роботі є висока зарплата, жінкам важливо, щоб трудова діяльність приносила задоволення, а «найщасливіші» офісні співробітники живуть у Києві. А на Заході країни задоволені роботою значно більше, аніж на Півдні та Сході.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Згідно з інформацією попередніх досліджень, половина офісних працівників стверджує, що, незважаючи на досить низьку оплату, їм подобається робота. А кожен третій хоча б раз займав низькооплачувану посаду через неможливість знайти більш цікаву пропозицію.

Як виявилося, рівень задоволеності роботою та зарплатою багато в чому залежить від місця проживання офісного співробітника. Переважна кількість респондентів, задоволених роботою і рівнем доходів, живе в Києві. Вихідці з Південного та Східного регіонів практично сходяться у своїх оцінках: робота їм однозначно не подобається (4,5 бала з 10), а гроші сприймаються як невелика компенсація (зарплата не здобула і шести балів). Схожої думки дотримуються і мешканці Центрального регіону. А працівники із Західних областей більшою мірою задоволені саме роботою в цілому, ніж оплатою праці, хоча саме вони знаходяться на другій сходинці «задоволеності» працею та її винагородою опісля столиці.

Представники інших країн оцінюють рівень зарплати вище українців. При цьому робота в нашій країні більшою мірою не відповідає саме внутрішнім потребам.

Згідно з результатами дослідження, найбільш задоволеними роботою та рівнем зарплати виявилися чоловіки з більш ніж десятирічним досвідом роботи та жінки зі стажем 3-6 років.

Примітно, що зі збільшенням стажу представники протилежної статі кардинально розходяться в оцінках. На початку кар'єри жінки лояльніше ставляться до умов роботи та рівня зарплати. У той час як чоловіків з досвідом роботи менше року умовами праці та матеріальною винагородою задоволені найменше. З плином часу ситуація різко змінюється: після десяти років роботи задоволеність від трудової діяльності у сильної статі зростає, а у прекрасної половини, навпаки, падає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus