USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ківерцівські школярі отримали сучасні ортопедичні парти

19 Квітня 2017 18:12
Другокласники Ківерцівської ЗОШ I-III ступенів №1 відкрили секрет успішного навчання. Завдяки ініціативі батьків та за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» школярі пересіли за сучасні ортопедичні парти. Учні кажуть: нові стільці та столи не порівняти з тими, що були раніше. Сидіти комфортно, після уроків не болять спинки та ніжки, повідомляє прес-служба Фонду.

Проект «Зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів» на розгляд Фонду подали ініціативні батьки. Адже вони бачили, що у класі, де навчаються їхні діти, парти і стільці абсолютно не відповідають зросту школярів. Навчання в таких умовах могло призвести до викривлення хребта та багатьох недуг. Щоб уникнути неприємних наслідків, батьки вирішили придбати другокласникам ортопедичні парти й стільці, які можна відрегулювати відповідно до зросту дитини. Класовод Ірина Патенко зазначає, що нові меблі допомагають підтримувати правильну поставу школярів, а отже, і здоров’я.

«Дуже добре, що у Ківерцях є районне представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Ми звернулися туди по допомогу й отримали всебічну підтримку. Нас підтримали не лише фінансово. Працівники Фонду надали грамотні консультації, а парти знайшли ще кращі, ніж ми собі запланували, – каже керівник ініціативної групи батьків Ігор Ралка. – Діяльність Фонду – це турбота про наших дітей не на словах, а на ділі».

Ківерцівська ЗОШ I-III ступенів №1 – одна з найстаріших у районі, адже збудована 85 років тому. Наразі діти навчаються у двох пристосованих приміщеннях. Двічі у містечку намагалися побудувати нову школу, однак безуспішно. Між тим, педагогічний колектив мріє про сучасний навчальний заклад із просторим спортзалом, басейном та сучасним спортмайданчиком.

«Завдяки старанням учителів наші учні не раз посідали призові місця на районних та обласних олімпіадах, – зазначає директор Ківерцівської ЗОШ I-III ступенів №1 Світлана Люшук. – Колектив у нас творчий, непосидючий. У навчально-виховному процесі беруть активну участь і батьки. Завдяки їм вдалося облаштувати внутрішні вбиральні, спортивний майданчик, умеблювати три класи стінками. Ми задоволені результатами співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», плануємо найближчим часом подати на розгляд проект щодо будівництва нового футбольно-баскетбольного майданчика».

Депутат Волинської обласної ради, член політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Олександр Омельчук зазначає: фінансування закладів освіти за залишковим принципом не покриває потреб шкіл і дитсадків. Добре, що в області діє Фонд, який підтримує ініціативні громади.

«Участь батьків у проектах Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» згуртовує їх, вчить активно долучатися до навчально-виховного процесу, – каже Ольга Матвійчук, спеціаліст ківерцівського представництва Фонду. – Здобутий досвід вони зможуть успішно застосовувати в подальших проектах».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
В мене Показати IP 19 Квітня 2017 18:28
таке питання. Навіть в умовах співфінансування батькам в класі (на кожного) треба викласти мінімум 450 грн. одночасно. А якщо у мене таких грошей немає. То хай моя дитина на підлозі сидить чи з дому стільчика нести????????????
Фигвам Показати IP 19 Квітня 2017 20:35
И так фотки крутил, и сяк... За такими же партами и на таких же стульях мы в 70-х учились! Так и хочется спросить - а до этого ученики на пнях сидели, что ли? В чем фишка-то?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus