USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські приватники незаконно користуються 30 000 гектарів лісу вже 20 років

24 Квітня 2015 14:28
Керуючись нібито рішенням обласної ради, голова облради у 1994 році передав у користування приватній структурі 30 тисяч гектарів земель лісового фонду

Про це стало відомо під час прес-конференції прокурора області Дмитра Чепіжака сьогодні, 24 квітня.

З його слів, у сфері земельних відносин прокуратура пред’явила позовів більш як на 7 мільйонів. З них вже задоволено позовів майже на 600 тисяч.

Він розповів і про перебіг давньої справи у сфері земельних відносин. Так, у 1994 році тодішнім головою Волинської обласної ради підписано державні акти на право постійного користування землями лісового фонду приватному підприємству «Тур». Зауважимо, як відомо, з 1992 по 1995 рік головою обласної ради був нині покійний Борис Клімчук.

Згаданими актами передано у використання земельні ділянки понад 30 тисяч гектарів вартістю майже 310 мільйонів гривень.

Ці державні акти видано нібито на підставі рішення Волинської обласної ради № 17/11 від 17 березня 1994 року.

Як зазначив Дмитро Чепіжак, згідно з результатами прокурорської перевірки, з’ясувалося, що будь-яких рішень про передачу цих земель в постійне користування СЛАТ «Тур» Волинська обласна рада не приймала. Проектна документація із землеустрою на ці земельні ділянки також не виготовлялась.

«Тобто приватне підприємство понад 20 років хазяйнує у державних лісах, отримуючи у власну кишеню дохід від їх вирубки та продажу лісопродукції», - пояснив прокурор.

З його слів, прокуратура Волині у червні минулого року звернулась до господарського суду області з позовом про скасування державних актів на право постійного користування цим підприємством землями лісового фонду і повернення цих земель у державну власність.

Судові інстанції, починаючи від місцевого і до Вищого господарського судів, визнали незаконність передачі земель приватному підприємству. Погодилися суди і з тим, що рішення Волинської обласної ради №17/11 від 17 березня 1994 року не передбачало передачу земель лісового фонду у користування товариству «Тур».

Однак, у задоволенні позову прокуратури відмовили, бо збіг строк давності. Тому прокуратура Волинської області ініціювала перед Верховним судом перегляд всіх цих судових рішень, оскільки незаконно передані землі потрібно повернути державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Андрій Показати IP 24 Квітня 2015 14:41
Який термін позовної давностиі?Засіяні належним чином судді,яким вже давно збіг термін перебування на волі.
Семен Показати IP 24 Квітня 2015 15:17
Тоді і почалася масова вирубка волинського лісу і не тільки...
Укроп Показати IP 24 Квітня 2015 15:44
коментар було видалено
ковельчанин Показати IP 24 Квітня 2015 15:50
До відома пана обласного прокурора: у 1994 році "приватного" підприємства "Тур" взагалі не існувало! Де ви таке взяли? На той час було спеціалізоване лісогосподарське акціонерне товариство (СЛАТ) "Тур". Прокурору потрібно знати це, якщо він розповідає про такі серйозні теми. Приватним воно стало зовсім недавно, завдяки, в першу чергу, Волинській обласній прокуратурі, яка закрила очі на прихватизацію цього підприємства.
Партіот до ковельчанин Показати IP 24 Квітня 2015 17:06
Це знають всі один прокурор нібито щось і виявмв,одак нічого не сказав.Хоча він все знаїє,бо такі крупні прихватизаці здійснюються з участю прокуратури.Одак немаєжодних кримінальних справ,немаєжодних прізвищ і немає взвгалі нікого хто за це має відповідати. Прокурор хитрюга,нібито щось і зробив але нічого з мужновладців бізнесменів і не образив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus