USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Клімчук побачив проблеми на німецькому заводі

13 Квітня 2011 10:26
На спільному українсько-німецькому підприємстві «Кромберг енд Шуберт Україна» є проблеми із системою вентиляції. А також більшість людей скаржиться на низьку оплату праці.

Про це йшлося під час візиту голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука на завод, - повідомили 13 квітня у прес-службі ОДА.

Зауваження щодо вентиляції приміщень та оплати праці губернатор висловив керівництву заводу після того, як поспілкувався з працівниками.

З приводу вказаних проблем губернатор заявив, що дасть низку доручень інспекції праці, аби вони підготували відповідні приписи керівництву підприємства та створили належні умови праці колективу.

Хоча вцілому Клімчук залишився задоволений тим, як працює підприємство, - зазначають в облдержадміністрації.

В минулому році інвестори залучили у виробництво 65 млн грн, в цьому ж планують додати ще 80 млн грн.

Технічний директор підприємства Славомір Качмарек розповів, що для працівників на підприємстві створено низку соціальних послуг. Зокрема, їх щоденно транспортують на роботу, усі працівники застраховані від нещасних випадків, а у вільний від роботи час можуть відвідати спортивну залу та басейн. «У нас працює 3700 працівників із середньою заробітною платою 2370 грн. До кінця року ми хочемо набрати ще три сотні людей. Свою продукцію ми виробляємо для автомобілів марок «Фольксваген» та «Мерседес», а також мотоциклів «BMW», - повідомив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Арбайтен Показати IP 13 Квітня 2011 10:50
Зарплата мала, вимоги високи. Штрафують. Якщо вже став до роботи, то за медичною допомогою, в разі потреби, звернутись складно. Виснажлива праця за копійки!
D до Арбайтен Показати IP 13 Квітня 2011 11:09
Ну то не працюй, тебе ніхто не заставляє. Якщо немає варіантів - значить ти "так вивчився", що можеш робити тільки мавпячу роботу, не треба у цьому винити когось. Якщо є попит на таку роботу - буде і пропозиція. До тих пір, поки такі, як ти будуть працювати за копійки - в державі не буде ладу.
людина до D Показати IP 13 Квітня 2011 12:44
а ти сам давно із мавп'ятника вистрибнув? звичайно "стадний інстинкт" річ могутня , так і направив би все стадо в потрібне русло!
Арбайтен до D Показати IP 13 Квітня 2011 16:59
D! По-перше, я там не працюю. По-друге, перш ніж порівнювати працівників "K&S" з мавпами, перевірся сам, хоча б у дзеркало подивись, а краще звернись до відповідного лікаря! Не тобі про державний лад патякати!
людина до Арбайтен Показати IP 14 Квітня 2011 08:12
а кому "патякати"? тобі ? як ти сам там не приацюєш, то і не пхай свого носа, туди куди собака ... не пхала!!!ти із тих , про кого кажуть: "Чув дзвін, та не знав де він!"
Семен Показати IP 13 Квітня 2011 12:00
Во-первых, на руки столько не платят. Далеее, посчитайте, переведите в евро. Эту зароботную плату немец хотел бы получать за день, а у нас рабочим платит за месяц. Да и за екологию он там бы заплатил столько, что эти инвестиции - поставил жалюзи в сельсовет - просто копейки затрат для немца. Привелегия - возят из села на работу. На селе для молодежи сейчас, если нету бабушки и дедушки, которым пенсию приносят, то и денег не видать.
О Показати IP 13 Квітня 2011 14:07
2370 - це копійки? Так це ж некваліфікована праця! Таку ж платню отримують медики та вчителі.. А скільки б вам хотілось за свою працю? бо те, що хотілось би працювати якнайменше, а отримувати якнайбільше - всім відомо :)
ОГО до О Показати IP 13 Квітня 2011 14:56
а скажіть, будь ласка! звідки це ви взяли такі сумми? і як нарахунок , ну наприклад адвокати? які отримують приблизно тисяч п'ять??? в них робота набагато легша!
Інженер Показати IP 13 Квітня 2011 14:09
Якщо роботодавець дотримується трудового законодавства і без затримок виплачує заробітну плату, ТО ЯКІ МОЖУТЬ БУТИ ПИТАННЯ?
я Показати IP 13 Квітня 2011 15:00
люди, чого ви гризетеся за високу зарплату? таку там отримує начальство, а рядовий робітник мінімалку!!!!!!!!! І цілий букет хвороб від шкідливого виробництва......Та про це всі чогось мовчать
Вантажник Показати IP 13 Квітня 2011 17:15
"а скажіть, будь ласка! звідки це ви взяли такі сумми? і як нарахунок , ну наприклад адвокати? які отримують приблизно тисяч п'ять??? в них робота набагато легша!". Некоректна репліка людини, яка впала з бика вниз головою. Навіть В Луцьку за тисяч пять гривень хороший адвокат навіть не захоче пукнути. Може 5 тисяч доларів, то ще як не було. А в Києві адвокат, який відстоює право на спадок в міжнародних спорах, за 1 годину роботи "бере" 2 тис. "зелених". Щодо легкості роботи, то в житті все навпаки: в шахтаря найтяжча і найнебезпечніша робота, але він в Україні отримує 3-4 тисячі "деревяних".
=) до Вантажник Показати IP 14 Квітня 2011 08:16
ну то і працював би собі адвокатом, припукуючи за дві тисячі зелених, шо ж ти у вантажники подався????
Олег Патрісов Показати IP 14 Квітня 2011 01:12
Цікаво, більшість отримує до 2 тисяч,це потолок!!!
Игор Показати IP 20 Лютого 2013 14:45
дайте хтось видповидь куди звернутись за допомогою бо на заводи вже насправди рабство- в кинци мисяця приходить начальство и просто напросто каже що вси премии зняти ,при цьому людей заставляють виходити по вихидним ,не оплачуючи йим за йих же вихидний,а хто не вийшов просто напросто звильняють-звильняють за те що не вийшов за просто так поробити в свий же вихидний,и це не все,все просто не описати,штрафують за те що не побрився и тд.
miassol до Игор Показати IP 20 Лютого 2013 18:51
Ігор, напишіть, як з Вами зв’язатись
Игор Показати IP 21 Лютого 2013 08:28
...я боюсь втратити из за цього те що маю.Просто прийидьте в якусь суботу в першу змину на завод и якщо на линиях будуть працювати люди то перевирте де наказ на це и що то за наказ,де подвийна оплата праци и де все те що пидписували в договори,а то вони придумали-виходимо в допустимо суботу-видробляемо за 31 грудня 2013 року.А що за той рик станеться,и взагали я не розумию як це таке може бути .Люди просто бояться и я боюсь.Мени просто жаль моейи дивчини яка там працюе и з якою я не можу провести йийи вихидний бо вона видпрацьовуе цим вихидним непонятно який день року за непонятно яку оплату.
.... Показати IP 21 Лютого 2013 17:47
та що таговорити якщо в 2008 роци персональний номер в людей який надаеться йим по приходу на роботу и який не присвоюеться инший людини що прийшла на роботу при звильнени тойи був в районах 3000 то зараз близько 10000 ,тобто за цей час прийшло на завод близько 7000 людей,можна зрозумити скильки людей звильняють чи люди просто сами звильняються .
.... Показати IP 21 Лютого 2013 20:41
кажуть одна з працивниць напиала листа в Нимеччину про ти суботи в яки вони працюють як би за якийсь день що настане колись,йий прийшов лист що понаднормови Нимеччина нам оплачуе,сьогодни ту дивчину викликали в кабинет и просили написати"видмову" типа,незнаю як там було та зам директора сказала що будемо працювати в суботу за 8 березня так як такого свята в Нимеччини немае.ПС.Так говорять працивники .
.... Показати IP 16 Березня 2013 03:14
..який закон дае право працювати наприклад завтра,коли в тебе вихидний по графику,за 26!12!2013?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus