USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Клімчук заборонив у мороз виселяти людей. ФОТО

24 Січня 2012 11:07
Мешканців зі скандально відомого гуртожитку на вулиці Сагайдачного, 1 в Луцьку найближчим часом не виселятимуть. Відповідну вказівку дав голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Про це йшлося 24 січня під час зустрічі губернатора з «виселенцями».

З самісінького ранку під стінами ОДА мешканці гуртожитку протестувати проти виселення.

Вони розповіли, що чекають зустрічі з Клімчуком. Нагадаємо, учора вони мітингували під стінами міськради Луцька.

Приблизно о 09.00 їх запросили до губернатора. Мітингувальниця Євгенія Лазарук розповіла йому про проблему. Мовляв, в 1994 році ВАТ «Волиньрембуд» незаконно включило будівлю до статутного фонду. В 1996 підприємець Микола Голєв нібито обміняв акції товариства на гуртожиток.

«Через рік він продав його ЗАТ «Лізинг та Нерухомість», яке з 2000 по 2007 рік розпродало кімнати в гуртожитку. Під загрозою виселення – 15 сімей», - стверджує жінка.

Вона розказала, що мешканці гуртожитку зверталися до судів всіх інстанцій. «Були різні судові рішення, але зрештою судді приймали рішення, щоб нас виселяти і заселяти нових власників», - бідкається Лазарук.

Окрім цього, вона відзначила, що сьогодні виконавча служба мала виселяти декого з мешканців гуртожитку, але на прохання Луцького міського голови Миколи Романюка процедуру відтермінували на один день.

«Наразі міська рада прийняла на облік приміщення нашого гуртожитку, але ж площі наших квартир вже продані, і нові власники: судді, міліціонери, прокурори та інші – так просто їх не віддадуть», - каже Лазарук.

Клімчук зауважив, що нещодавно Президент Віктор Янукович підписав указ про заборону виселення людей з гуртожитків.

«Потрібно призупинити дію рішення про виселення людей. Як можна це зробити?», - запитав він у першого заступника прокурора Волині Володимира Троца.

Той відповів, що правоохоронці всі можливості вичерпали.

Однак Лазарук сказала, що мерія Луцька або прокуратура може оскаржити в судах вищих інстанцій рішення керівників ВАТ «Волиньрембуд» про включення приміщення до статутного фонду товариства, яке, нагадаємо, прийняте в 1994 році. «Таким чином дія постанови про наше виселення тимчасово припиниться», - додала вона.

Зрештою, Клімчук зателефонував до начальника управління державної виконавчої служби головного управління юстиції у Волинській області Сергія Мишленика та сказав, що забороняє «будь-які рухи» щодо гуртожитку на вулиці Сагайдачного, 1.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
людина Показати IP 24 Січня 2012 11:23
бідні люди- цього треба було від Голєвих чекати- Борис Петрович молодець - Ви пмусите стати рятівником тих кріпаків- бо так продавати людей то злочин. Люди ідіть і поселяйтеся у хаті Голєва нехай не розкошує на чужій біді.
Я Показати IP 24 Січня 2012 11:41
А чомусь ж ніхто не пише , що підприємство продавало ці приміщення за символічну плату - то ти , Жень, заплати за квартиру 2000,00 ГРН. , а далі судись! А дана ситуація- це підстава людей , які тобі повірили! Чому до цього часу жодного позитивного результату - бо хотіли"нахаляву" і "чужими" руками. Ще раз переконуюсь - вибирати потрібно лідера ГРАМОТНОГО! І для того , щоб мати житло , нерухомість - у неї потрібно вкласти!!!
Із Сагайдачного Показати IP 24 Січня 2012 11:48
А до чого тут Клімчук , Романюк - люди ,це ваше житло і що ви зробили , щоб його зберегти, чекали? За 15 років не можна було знайти позитивне рішення для людей , то так ви хотіли ці квартири! А тепер через дурість Лазарук робите "майдан"?
ого Показати IP 24 Січня 2012 11:55
яка халява і по якому праву вони мали платити- за приватизацію державних квартир що платив ти розумник- то чого вони мали за гуртожиток який своїм горбом заробили платити
для ого Показати IP 24 Січня 2012 12:12
Яким горбом? попривикали все задарма - вже совєт давно канув у лєту...
Я з Луцька. Показати IP 24 Січня 2012 12:12
Ну і сімейство, що вона, що він. жах.
лучан Показати IP 24 Січня 2012 12:15
Які ті Голєві скити. Щоб так з людей знущатись. Голєва депутат і повинна людям допомагати, а не дерти носа і далі жиріти і обжиратись. Курка мокра
111 Показати IP 24 Січня 2012 13:04
Та при чому тут Голєві? По тих законах , які на той момент існували - чому не продати! А люди чого по цю пору сиділи, кому квартири потрібні? А тепер Клімчук , або Романюк розгрібай! Жені просто потрібно роботою займатись професійно , а не ремонти по шабашках робити.
Женя Показати IP 24 Січня 2012 14:11
Ну да причому тут депутати, такі як Голева. Вони ж працюють на власні інтереси, а прості люди нікому не потрібні. І Клімчук і Романюк ні при чому. ТО можливо таких людей взагалі треба "винищити" і залишити таких як Голева, щоб ходила і від жиру бісилась?
Юля Показати IP 24 Січня 2012 14:33
може й зараз не причом сімейство Боні і Клайда(тут хтось так писав), але завжди де якійсь протиправні дії в сторону простих людей, завжди фігурує це прізвище. Невже Голєви вже все місто купили, а тепер продають?
Дід Мороз Показати IP 24 Січня 2012 14:40
А коли морози скінчаться можна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus