USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Клуб ділових людей об’єднав луцьких підприємців

12 Грудня 2016 18:10
Клуб Ділових Людей 10 грудня зібрав луцьких підприємців на перший навчальний захід – інтенсив «Ефективне управління бізнес-процесами та бізнес-проектами». Учасникам заходу розповіли, як підвищити ефективність власного бізнесу завдяки впровадженню процесного управління. Спікером був Роман Грицьків – експерт МВА Громадської Школи Бізнесу, повідомляють організатори.

З їхніх слів, тема процесного підходу актуальна з кількох причин. Перша – необхідно боротися з конкуренцією. Доводиться також задумуватися про вихід на іноземні ринки, для яких треба дуже чітко прописувати найдрібніші процеси. Інша причина – дефіцит ресурсів, що ставить компанії в певні рамки. Часто підприємці змушені закривати філії, звільняти людей і, нарешті, оптимізувати процеси. На жаль, для багатьох компаній – це один із останніх етапів боротьби за власне існування.

За словами Романа Грицьківа, процесний підхід рекомендований для всіх. У першу чергу, для тих, хто орієнтований на експорт. Також для тих, хто хоче спростити власну діяльність та зробити її більш зрозумілою.

«Особливо активно процесний підхід впроваджують великі компанії, адже чим раніше вони підготуються до умов оптимальних процесів, тим легше їм буде завтра, – каже експерт. – Середній та малий бізнес описує процеси для успішного конкурування на ринку. А ті компанії, які зараз не бачать необхідності в процесному менеджменті, зовсім скоро змінять свою думку. В чому переконують іноземний досвід та помилки…».

Питання впровадження процесного підходу в українських компаніях стають актуальними та важливими тоді, коли нарощення продажів уже не дають бажаного результату. Оскільки в Україні бізнес молодий і більшість компаній ще не пройшла десятирічного бар’єру, масова оптимізація компаній розпочнеться через кілька років.

«Інша причина нівелювання процесного підходу в українських компаніях – тривалий час між кризами, коли бізнеси могли отримувати величезний маржинальний дохід. Коли продажі генерують 100%, 200%, а подекуди й 1000% доходу, а оптимізація економить до 10% витрат – жодними процесами стає нецікаво займатися. І тільки тоді, коли вирівнюється ринок, зростає конкуренція і з’являються більш чесні правила гри, власники починають вести бізнес більш грамотно, з використанням інструментів, які дозволяють економити і виходити на нові рівні», – відзначає Роман Грицьків.

Процесний підхід слід ідентифікувати з впровадження стандартів ISO 9001, які застосовують при створенні та удосконаленні систем менеджменту якості організацій.

«Ще кілька років тому за цим стандартом було сертифіковано 5-7% компаній, сьогодні – 25-35%. Відсоток зріс, але про тотальний рівень говорити рано. До прикладу, в Польщі така кількість компаній з процесним підходом сягає 90-95%. Розрив очевидний, для його подолання слід ще багато і довго працювати», – підсумував Роман Грицьків.

Заходи такого формату відбуваються у межах проекту «BusinessEvents», організованого Клубом Ділових Людей та Громадською Школою Бізнесу. Наступний такий захід анонсують на 23 грудня. Це буде бізнес-сніданок на тему «Стратегічне планування». Спікером буде директор Громадської Школи Бізнесу Руслан Бельтюков. Деталі – за посиланням.

Довідково: Процесний підхід – це розгляд всієї діяльності компанії як мережі взаємодіючих процесів, що протікають усередині організаційної структури компанії та реалізовують мету її існування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus