USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Колектори вимагають від лучанки неіснуючий борг

11 Серпня 2011 12:44
Лучанка Марина упродовж півроку отримує листи від фірми-розповсюджувача книг з вимогою заплатити за товар, який, як запевняє жінка, вона в очі не бачила.
У першому листі від ТОВ «ІМР» була вимога сплатити 30 гривень за нібито отриману продукцію поліграфічного характеру, – пишуть Відомості.UA.
Про таку організацію Марина, каже, чула вперше, тож не могла зрозуміти, що ж за продукцію вона замовляла і за що має платити гроші.
Розповідає, що її рідні знайшли в інтернеті інформацію про згадану фірму. Виявилося, що це товариство займається розповсюдженням полі тематичних колекцій енциклопедій «для дому і сім’ї».
«В мережі натрапили на безліч негативних коментарів щодо цієї організації, – розповіла лучанка. – Усі, хто зв’язався з нею, замість обіцяних енциклопедій і подарунків отримали проблеми та постійні вимагання грошей. Дехто дійсно замовляв комплект енциклопедій, але не отримав його. Хоча рахунки для сплати приходили регулярно».
Комусь продукцію надіслали лише раз, продовжує жінка, а далі лише вимагали гроші за товар, який замовники так і не отримали. Декому навіть після офіційної відмови від підписки продукція продовжувала надходити і щоразу на більшу суму.
«Жодного позитивного відгуку так і не вдалося знайти. Серед людей були й такі, хто заплатив із надією, що їх облишать у спокої, але не так сталося, і компанія продовжувала вимагати гроші», - стверджує жінка.
Спочатку вона хотіла все це проігнорувати, проте невдовзі до неї почали телефонувати працівники «ІМР» та вимагати плату.
«Я ніяк не могла зрозуміти, звідки ця контора має мої особисті дані разом з номером мобільного… Я їм по телефону пояснювала, що нічого у них не замовляла, тому не платитиму ні за що. Одначе на мої слова не зважали», – пояснює Марина.
Згодом листи надсилали вже не з «ІМР», а від колекторської компанії «Кредитекспрес Юкрейн Ел. Ел. Сі». До того ж, каже, і сума «боргу» почала зростати: спочатку – на 40 гривень, а решту разів – на 20. У результаті за кілька місяців назбиралося 140 гривень.
У листі відправники посилалися на договір, який вона нібито укладала з товариством. Це підштовхнуло жінку звернутися до правоохоронців.
«Це товариство порушило мої права, – каже лучанка. – По-перше, вони незаконним чином заволоділи моїми особистими даними. По-друге, вимагали неіснуючий борг. Отже, спочатку я написала заяву у прокуратуру, звідти її направили у міськвідділ міліції. Згодом матеріали з міськвідділу направили до Києва, бо компанія «ІМР» зареєстрована в столиці».
Одразу після цього, за словами жінки, надійшов лист від колекторів, які погрожували їй за те, що вона проігнорувала вимогу сплатити борг в обсязі 137 гривень 80 копійок.
«У листі з промовистим заголовком «Невже рідні повинні відповідати за ваш борг?» мені пригрозили виселенням із помешкання, забороною виїзду за кордон, стягненням боргу за рахунок майна, зарплати», – зазначила потерпіла.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ковельчанин Показати IP 11 Серпня 2011 14:59
Кредитекспрес то ше ті гади. Мені вже кілька місяців йдуть СМС з текстом типу "Нагадуємо про Вашу обіцянку до хх.хх.хххх погасити заборгованість в розмірі хххх гривень. Номер справи *******". Зараз вже почалися дзвінки на мій номер. Причому при кожному дзвінкові я їм вказую що я не та людина яка їм має заплатити.
андрей Показати IP 12 Серпня 2011 00:02
Треба колекторыв посадити
ГО Захист прав Показати IP 11 Листопада 2011 20:25
За звявою членів Громадської організації "Захист прав" прокуратура Шеченківького району м. Києва проводить перевірку щодо службових осіб ТОВ "ІМР" по факту вимаггання ними грошей. Всіх громадян, потерпілих від діяльності цих аферистів, просимо телефонувати в робочий час до нас за номером 0969914494. Тільки разом ми зможемо припинити "безпрєдєл" цих аферистів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus