USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Колишній прокурор Луцька судився за пенсію

6 Квітня 2016 13:18
Екс-прокурор Луцька Андрій Кучер судився з Пенсійним фондом через «занижену» пенсію. Про це інформує Кowel.com.ua.

Зокрема, ковельський міськрайонний суд розглянув справу за адміністративним позовом екс-прокурора міста Луцька Андрія Кучера до управління Пенсійного фонду України у Луцьку з приводу «заниженої» пенсії.

У суді пан Кучер вказав, що з 29 травня 2015 року перебуває на обліку в Пенсійному фонді, як отримувач пенсії за вислугу років, а наказом Генерального прокурора України від 16 грудня 2015 року його було звільнено з посади міського прокурора. Наступного дня, тобто 17 грудня, він звернувся до управління Пенсійного фонду з письмовою заявою про перерахунок раніше призначеної пенсії, відповідно до закону, який діяв на час її призначення, але з врахуванням розміру заробітної плати, що вказана у довідках, виданих 17 грудня прокуратурою Волинської області.

Згідно тих довідок, розмір заробітної плати Андрія Кучера складав 14 622,46 гривень.

Управління Пенсійного фонду повідомило, що пенсія йому буде виплачуватись у розмірі, що встановлено при призначенні пенсії 29 травня 2015 року, а в перерахунку по звільненню, відповідно до довідок обласної прокуратури, – відмовило.

ЧИТАТИ ЩЕ: НАЙБІЛЬШ РЕЗОНАНСНІ СПРАВИ ОЧИМА ПРОКУРОРА ЛУЦЬКА

Відмова пану Кучеру обгрунтована тим, що, відповідно до ст. 50-1 Закону України «Про прокуратуру», умови та порядок перерахунку пенсій працівникам прокуратури визначаються Кабінетом Міністрів України. На даний час урядом проведення перерахунків не передбачено. Крім цього, відповідно до розділу 3 пункту 5 Прикінцевих положень Закону України «Про прокуратуру», у разі неприйняття до 1 червня 2015 року Закону щодо призначення всіх пенсій, у тому числі спеціальних, з цього дня скасовуються норми щодо пенсійного забезпечення осіб, яким пенсії призначаються, відповідно до Закону України «Про прокуратуру».

Разом з тим, суддя Олена Восковська вважає, що такі доводи відповідача не відповідають вимогам закону.

Адміністративний позов задоволено. Суд визнав протиправними дії управління Пенсійного фонду України у місті Луцьку, зобов’язав здійснити перерахунок пенсії та стягнути на користь позивача витрати по сплаті судового збору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
адвокат Показати IP 6 Квітня 2016 15:01
невірець ще у 2014 році все відсудив і в ус не дує...
бе Показати IP 6 Квітня 2016 17:41
а йому всерівно мало!! 12 тис пенсіі в місяць -на хліб не зватає!
ВОВК Показати IP 6 Квітня 2016 19:31
МОРДЯКУ НАЇВ ПЕНСІОНЕР

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus