USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Колишній прокурор Волині отримав статус учасника бойових дій. ОНОВЛЕНО

16 Січня 2015 18:51
15 січня Міжвідомча комісія з надання статусу учасника бойових дій в зоні АТО надала статус учасника бойових дій прокурору Донецької області Миколі Франтовському, який свого часу обіймав посаду прокурора Волинської області.

Про це повідомляють наші колеги на «Під прицілом» з посиланням на ТСН.

Доречно згадати, що статус учасника бойових дій наразі отримав дуже малий відсоток бійців. До прикладу, як інформує «Буг», у Нововолинську офіційно учасниками бойових дій визнано лише двох людей, тоді як за час АТО із міста офіційно через воєнкомат мобілізовано близько 300 людей.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ЩО МАЮТЬ ПРАВО УЧАСНИКИ БОЙОВИХ ДІЙ. ІНФОГРАФІКА

Окрім Миколи Франтовського, такий самий статус отримали ще 25 прокурорів Донецької обласної прокуратури, - повідомив Андрій Мамалига, голова Київської спілки учасників бойових дій в АТО та один з членів Міжвідомчої комісії.

«Одразу хочу засмутити наших воїнів, що героїчно боронять суверенітет та територіальну цілісність України на Донбасі – всі документи «вилизані» та в наявності: витяг з наказу Антитерористичного центру при СБУ про залучення вказаних осіб до антитерористичної операції також є», - повідомив Мамалига.

Натомість сумніви виникли в багатьох членів комісії, адже голосували двічі, бо перший раз рішення не було прийняте через брак голосів: «за» лише 9 членів комісії, 2 «проти» та 9 членів комісії «утрималося».

«Думаю, що слідом підуть прокурори Луганської області, судді Донецької та Луганської областей, працівники міліції, СБУ, МНС, КРСДМСДПСДПС… тощо, якщо їх не зупинити», - сказав член Міжвідомчої комісії.

Варто зазначити, що липових «героїв» обурена громадськість змушує відмовлятися від незаконно отриманого статусу. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, народні депутати змусили відмовитися від статусу учасника бойових дій заступника міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Дмитра Ісаєнка.

В уряді вважають, що незаконне присвоєння звання учасника АТО є системною проблемою.

Ось список новоспечених «героїв»:

Франтовський М.М. – прокурор Донецької області;

Прокурори Донецької обласної прокуратури:

Лівочка О.В.

Мичко М.І.

Кіор О.В.

Майстренко С.О.

Руденко І.О.

Теліус В.В.

Савків А.М.

Оголь В.М.

Чекрижев А.В.

Зеленеко С.О.

Рад А.П.

Баранов А.М.

Надежденко С.В.

Шпорта Є.В.

Лазаренко Т.А.

Колесніков А.О.

Симонян Р.С.

Дуравкіна Н.М.

Щербак Д.М.

Шилов В.С.

Новацький В.Б.

Ігнатоля Д.В.

Тупікало Д.Ю.

Кравцов О.П.

Довідка: Франтовський Микола Михайлович

Народився 15 грудня 1962 року у селищі Губник Гайсинського району Вінницької області.

У 1988 році закінчив Харківський юридичний інститут ім. Дзержинського.

З 1987 року працював стажистом на посаді старшого слідчого прокуратури міста Синельніково Дніпропетровської області.

З 1988 року старший слідчий прокуратури міста Синельніково Дніпропетровської області.

З 1990 року працював помічником секретаря народного депутата СРСР. З 1991 року прокурор відділу нагляду за слідством та дізнанням в органах внутрішніх справ прокуратури Дніпропетровської області.

З 1992 року заступник прокурора міста Синельніково Дніпропетровської області. У вересні 1993 року призначений прокурором Магдалинівського району Дніпропетровської області.

З березня 1996 року заступник начальника відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами по боротьбі з організованою злочинністю прокуратури Дніпропетровської області.

У 1997 році призначений на посаду начальника відділу нагляду за виконанням законів спецпідрозділами та іншими державними органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Дніпропетровської області.

З червня 2001 року по лютий 2005 року заступник прокурора Дніпропетровської області.

З лютого 2005 року по липень 2005 року заступник прокурора Донецької області – начальник управління підтримання державного обвинувачення в судах.

З лютого 2005 року по січень 2007 року прокурор Волинської області.

З 2007 року по 2011 рік прокурор Житомирської області.

З грудня 2011 по грудень 2012 року заступник начальника Головного управління підтримання державного обвинувачення в судах Генеральної прокуратури України.

З березня 2014 року прокурор Донецької області.

Має почесне звання «Заслуженого юриста України» у 2008 році, нагрудні знаки: «Почесний працівник прокуратури України» (2008 рік), «Подяку за довготривалу бездоганну службу в органах прокуратури» (2011 рік).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
ВОНО Показати IP 16 Січня 2015 11:09
навіщо розвоодити бюрократію? видати всім негідникам посвідчення і справі кінець, а в тих, хто дійсно воював, в 99% всеодно посвідчень нема і не буде
Штефан, Луцьк до ВОНО Показати IP 16 Січня 2015 18:55
А я рада за героїв!
воно до Штефан, Луцьк Показати IP 16 Січня 2015 21:37
Я теж
тітка до ВОНО Показати IP 18 Січня 2015 03:13
Тут допоможе тільки одне: зібрати всіх таких "учасників" АТО і на передову... можна в ДАП... а ззаду поставити "заградотряд", щоб не втекли.
петро Показати IP 16 Січня 2015 11:11
отакої, а тут хлопці гинуть, і не мають статуса учасника АТО. Просидів у кабінеті, або дома, але рахувався прокурором і вже учасник! Маладца!!!
Дьодік Показати IP 16 Січня 2015 11:25
Я бачу, що без містерів Лінча і Кольта нічого у нас не вийде. На жаль...
не пацик Показати IP 16 Січня 2015 11:28
треба із цих лапмасних вояк-яким все життя всього мало :-створити батальйон імені Понтия-Пілата і направити на передову разом із полученими посвідченями-позаді з кулеметами правий сектор і кіборгів для контролю : А тепер по сутті в кожному областному центрі е царські села а в центрі мега бунгало- зведенні за наші з вами гроші які ці пики все жится кврали : В нас що мало сиріт після війни або обездолених людей ?-хай доказуть звідки ці хороми -і на законих підствах селити туда украінських вояків -чогог чекати від цих прихвостнів імені Понтія Пілата
Анонім до не пацик Показати IP 16 Січня 2015 11:39
О Господи,що твориться, а ніхто й не сумнівався,що так буде.Діти наші гинуть, які дійсно мають цей статус заслужили,то не можуть його оформити. От тепер всі чинуші, всі ворюги, всі дітки олігархів будуть мати статус учасника АТО.Хто їх перевірить, а ніхто?А тепер вдумайтесь люди,скільки фальшивих учасників Чорнобиля, і груп інвалідності.Ось де бюджет весь осідає.А ми пашімо на них, живімо за копійки і видихаймо.Хто і коли почне їх наказувати тільки ми, їх ніхто не накаже, а ще Бог.
НОНА Показати IP 16 Січня 2015 11:52
Статус учасника АТО повинні отримувати тільки ті хто зі зброєю в руках у складі підрозділів приймає участь у бойових діях, а хто просто перебуває на території Донецької та Луганської областей не учасник АТО. Навідь в Афганістані у військовослужбовців робилися записи в особових справах приймав чи ні участь у бойових діях. За що прокурору давати учасника АТО? Він що з автоматом воював проти сепаратистів?
дуполиз Показати IP 16 Січня 2015 12:12
"Из одного металла льют медаль за бой медаль за труд":-) Справжні "хєрої", на яких треба рівнятися. В Луцьку треба зробити вулицю імені Хєроїв-прокурорів справжніх мучеників за волю України:-) А в школах відкрити меморіальні музеї імені Гіля, Троця, Решетника та інших вірних виплодків української землі. Ой, дограються...
Галя до дуполиз Показати IP 16 Січня 2015 13:33
А Решетник ще не учасник? І хіба ще не встиг хероя купити.,бобла Лешенька накосив трудами неправедними...вистачить і на ордени і на медалі і нахероя і ......на НАРИ!
Анатоль до Галя Показати IP 16 Січня 2015 21:29
коментар було видалено
Анонім Показати IP 16 Січня 2015 12:15
коментар було видалено
Аноніму Показати IP 16 Січня 2015 12:53
Не дуркуй. Тебе призивають до Збройних Сил України. Треба буде воювати - будеш воювати. І не приховуй свою обіс..ть недолугими роздумами. Останнім часом стільки "розумних" та "гуманних" з'явилось, що хоч греблю гати. З таких як ти треба формувати трудові підрозділи для інженерних робіт на лінії ведення вогню, без виплати заробітної платні та призначення в майбутньому пенсії
Анонім до Аноніму Показати IP 16 Січня 2015 12:58
Давай договорюй до кінця, бо всі особи чоловічої статі, що уникають мобілізації або не годяться до війська, повинні працювати в тилу, на фабриках та фермах, але бути КАСТРОВАНІ. Йдеться про стерилізацію медичну, при якій ці люди не зможуть давати потомства, бо є велика небезпека, що їхні діти будуть неповноцінними, а навіть найстрашніше - зрадниками України.
Волинянин Показати IP 16 Січня 2015 15:41
Просто ЖАХ, одним словом ГАНЬБА!!!!!!!!!! Прокуратура потребує повної ЗАМІНИ ВСІХ І ВСЯ,,,,,,,,,,,
Анонім до Волинянин Показати IP 17 Січня 2015 07:10
Ведь все элементарно просто: Как сообщают в соцсетях волонтеры, жаждущие приобщиться льготам «АТОшников» (а их чуть больше десятка) — не самое главное. Да и не за славой «героев» гонятся чиновники и штабисты, приехавшие на Донбасс, объявленный зоной, так называемой «АТО», переночевавшие где-нибудь в безопасном месте, а затем рванувшие побыстрее в Киев. Они охотятся за землей. За дармовой землей.
Волинянин Показати IP 16 Січня 2015 15:45
Висловлення анонімів та інших підлабузників - сраколизів не варто сприймати серйозно це ТУФТААААААААААААА, Для них ордним словом ГАНЬБААААААААААААА
галя Показати IP 16 Січня 2015 17:19
нема слів........... ми ще про Януковича будем говорити, як порівняно, нормальне явище в українській політиці, порівнюючи що зараз і що було ...світла в кінці тунелю нема......................
А до галя Показати IP 17 Січня 2015 11:15
Да, все познается в сравнении
Я Показати IP 16 Січня 2015 17:20
З липня послані документи на учасника бойових дій від цілого нашого підрозділу, але до цього часу ніхто цього статусу ще не отримав, хоча перебували там від Національної гвардії з травня по липень.
Анонім Показати IP 16 Січня 2015 18:04
контреволюція перемагає, а все-таки жаль, що ця революція не породила революціонерів хоча б на 10% схожих на залізного фелікса, тоді можна було сподіватися на перемогу, а так все було даремно - про це реальність кричить
Назарій Показати IP 16 Січня 2015 19:07
Офе позорище. Така держава такі у корита сидять корупція процвітае і далі. люди добрі ви що Бога не боїтеся ???? скільки молодих загинуло а тут таке робиться і ніхто нікого не слухае
Анонім до Назарій Показати IP 16 Січня 2015 19:24
Молоді і загинули для того, щоб на місцях творилось те, що зараз твориться.
38 до Назарій Показати IP 16 Січня 2015 23:30
Хто видає ті посвідчення? Чому ніхто не називає прізвищ тих "героїв".Зрозуміло всім що ті "герої" працюють за ...ну дуже великі ГРОШІ !!! Куди дивиться прокуратура і СБУ ?!?!
да Показати IP 16 Січня 2015 20:52
были времена трудней, но не было подлей.
Волинь Показати IP 16 Січня 2015 20:56
Найбільші хабарники України , ті наглі безстижі морди вже собі намалювали імунітет від люстрації. Банда пороха-кролика закінчить "героїчний шлях" набагато швидше за банду азарова-януковича. Народний терпець скоро закінчиться.
Вбиватимуть Показати IP 16 Січня 2015 22:45
Ждіть терору над такими "учасниками" АТО. Але потім не пишіть про допомогу сім"ям таких "учасників". Загинуть справедливо.
SET Показати IP 16 Січня 2015 22:45
Хлопці з добровольчих батальйонів, кидайте той Донбас і йдіть на Київ. Люди вас обовязково підтримають! Прийшов час аби взяти і передати управління країною в рукі справжніх патріотів, а не хабарників-казнокрадів! Слава Україні!
111 до SET Показати IP 17 Січня 2015 08:20
це давно вже потрібно зробити....бо нічого той майдан не дав для народу.....тільки зараз нові ділки набивають кармани за рахунок ато.....
з курви син Показати IP 17 Січня 2015 15:23
Є хоть один нормальний прокурор в Україні))
ольга вікторівна до з курви син Показати IP 17 Січня 2015 18:52
Ні!
не пацик Показати IP 17 Січня 2015 16:22
Вас стільки наобіцяли ! а вам все мало-мало ? скажіть чого ви хочете-? скоро вибори вам все пообіцяють
небайдужий Показати IP 18 Січня 2015 10:30
Ссср вже давно помер, а як живучі його традиції. Ці події нагадують авган, чернобиль і так звану "велику вітчизняну" . Як медалі присвоюють звання учасників. Одним словом чим далі події тим більше учасників. Гублять люди совість, стають тваринами, безморальними Я не вірю що колись у цій "державі" буде лад. Сильна історична рабська ідеологія, психологія, а по іншому,можливо загрубо але зрозуміло, бидло не може творити воно навчене брати, красти. У цій державі народ ніколи ні за що не рахували і рахували за робоче стадо, а це і є бидло . А стадо треба випасати, ото і вибираємо собі пастухів. Ще раз вибачаюсь за грубість, але це гірка дійсність яку кожен розуміє по своєму.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus