USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Командир антитерористичного центру - випускник луцького вишу

8 Липня 2014 16:39
Василь Грицак, призначений першим заступником голови Служби безпеки України і керівником Антитерористичного центру – випускник історичного факультету Луцького педінституту імені Лесі Українки. Також відомо, що Василь Грицак - колишній керівник відділу «К» СБУ (боротьба з корупцією та оргзлочинністю).

Призначення Василя Грицака командиром Антитерористичного центру (АТЦ) означає перехід від військової операції до поліцейської – встановлення, затримання, конвоювання військових злочинців, посібників терористів, тобто багатомісячна нудна зачистка від злочинних елементів Донбасу.

Про це пише політолог Тарас Березовець у своєму блозі на «Українській правді».

«Постараюся дати стислу оцінку причин та наслідків цього призначення. По-перше, це не одіозний регіонал Василь Грицак, а його повний однофамілець (деякі плутають), – зазначає Тарас Березовець. – По-друге, новий шеф АТЦ був призначений як альтернатива Василю Крутову, який не зміг в силу своєї закостенілості впоратися з покладеними функціями. Крутова призначили в умовах цейтноту, коли потрібна була терміново людина «з біографією», але вміння та знання Крутова застигли на рівні 1980-х, і гібридна війна – все ж доля більш молодих офіцерів».

Відтак експерт підкреслює: «По-третє, Грицак – колишній керівник управління «К» по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ. Крім управління АТЦ, він ще в силу свого досвіду повинен стежити за масштабами витрати коштів військовими і МВС і припиняти злодійство, яке в умовах війни, як ми розуміємо, процвітає».

На його думку, «по-четверте, це призначення означає перехід від військової операції до поліцейської – встановлення, затримання, конвоювання військових злочинців, посібників терористів. Тобто багатомісячна нудна зачистка від злочинних елементів Донбасу. Такі загальні оцінки».

Довідка. Василь Сергійович Грицак 1967 року народження, з села Буща Дубенського району Рівненської області. Закінчив історичний факультет Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки.

В органах державної безпеки з 1990 року. Працював у департаменті захисту національної державності СБУ. З 24 травня 2005 року по 28 грудня 2006 був начальником Київського обласного управління СБУ.з 28 грудня 2006 року начальник Київського міського управління СБУ. З 11 квітня 2008 по 4 червня 2009 рр. – начальник Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.З 04.06.2009 по 11.12.2009 рр. – заступник Голови СБУ – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України. З 11.12.2009 по 12.03.2010 рр. – перший заступник Голови СБУ – начальник Головного управління «К» по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України. Генерал-полковник СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
БіоФАКУ Показати IP 8 Липня 2014 20:00
коментар було видалено
Біофак до БіоФАКУ Показати IP 8 Липня 2014 20:15
Маленький, ти теж з істфаку?
нег Показати IP 8 Липня 2014 23:26
флаг йому в ж****

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus