USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Кошти ЖКГ Луцька хочуть розсекретити

6 Лютого 2015 13:36
У Луцьку стартував новий проект, аби допомогти городянам дізнатися, як ЖКГ розпоряджається їхніми грошима. Окрім того, громадські активісти хочуть створити механізм, щоб мешканці могли впливати на використання фінансів.

Презентація проекту «Забезпечення прозорості та нового рівня взаємодії відкритості у відносинах між споживачами та надавачами житлово-комунальних послуг у місті Луцьку» відбулася сьогодні, 6-го лютого, в Луцьку у Коворкінг-центрі «Репортер».

Як зауважив президент Волинського інституту підтримки та розвитку громадських ініціатив Петро Лавринюк, є три основних напрямки реформування ЖКГ: доступні ціни, які дозволять впроваджувати енергоощадні заходи, прозорий механізм формування цін на тарифи, вплив мешканців на якість надання житлово-комунальних послуг. Відповідно до цього й виник проект та буде діяти у дотичних напрямках.

«Ми плануємо напрацювати рішення, аби на сайті Луцькради були графіки виконання робіт працівниками ЖКГ. Це створить прозорість використання коштів. Також хочемо напрацювати механізм, щоб коштами, які заплати за утримання будинку, люди могли самі розпоряджатися. Тобто, аби мешканці обирали, що мають ремонтувати першою чергою і як. Окрім того, ми хочемо провести навчання для всіх голів і бухгалтерів ОСББ та будинкових комітетів у місті», - розповідає про проект Петро Лавринюк.
Він додав, що, згідно з опитуваннями, які провели в Україні, більше 70% громадян готові брати на себе обов’язки й долучатися до речей, які покращують їхнє життя.

Як зауважили громадські активісти, в Луцьку існує 150 ОСББ, хоча могли б зорганізуватися люди із 1,5 тисячі будинків. Пояснюють це незнання ефективності створення ОСББ, недовірою та небажанням.

Учасники заходу наголосили, що зміни - необхідні, адже ціни на комунальні послуги збільшуються, а якість - ні. Підрахував скільки коштів сплачують в місяць з одного будинку депутат Луцької міської ради Олександр Плісецький.

«У нас 9-ти поверховий будинок, 3 під’їзди, 240 квартир. Так от, щомісяця ми сплачуємо більше 13 тисяч гривень. Цікаво, на що ці кошти йдуть…», - говорить депутат.
Презентований проект реалізовують Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення за підтримки Програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 6 Лютого 2015 15:02
Перевірте будь-ласка жек 3 це вас просять мешканці з вул. Привокзальної 1 перший з третього під'їзду оскільки в нас в під'їзді ремонт не робився ще десь з 1996 року про це свідчать написи на стінах. Що разу як ми звертаємося в жек то вони завжди надходять відмовки що вже ліміт коштів закінчився бо вони щось зробили в будинку кришу жителі останнього поверху перекрили самі за власні кошти вони за весь період тільки поміняли нижню частину стічні труби і перекрили над 1-2 під'їздами даного будинку руде родом дах що над площадкой в під'їзді. Дуже вас просим перевірити ЖЕК 3 бо ми вже хотіли за власні кошти зробити щоб нам жек тільки робочих дав і навіть так не домовились
ник Показати IP 18 Листопада 2015 13:43
деньги давно пора рассекретить. а самое лучшее что можна сделать рассекретить все что делалось по каждому дому с момента ввода его в эксплуатацию... сдесь нас ждало бы самое интересное. море оприходованных матерриалов. куча ремонтов которые мы никогда не видели.. открылось бы все что пошло налево. что на гаражи и коиеджи с дачами нашим горе керивныкам.. было бы с кого спросить а когото и посадить. предлагаю в виде эксперимента сделаьб это в ковеле. поверьте дела улучшатся во много раз. поддержите меня жители волыни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus