USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кожному лікарю обіцяють по дві медсестри

7 Лютого 2014 15:48
Луцькі медики розмовляли про власні досягнення унаслідок реорганізації медустанов міста.
Про те, що вдалося зробити, та про плани на майбутнє розповіла сімейний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги №2 Наталія Крищук під час засідання підсумкової колегії управління охорони здоров'я міської ради.

Зі слів медика, кадровий потенціал лікувального закладу – 96 лікарів. Медичну допомогу надають по 25 спеціальностях.
Так, як пояснила сімейний лікар, кожного терапевта забезпечили спеціальною «сумкою сімейного лікаря». Практикують спільні прийоми сімейних лікарів із спеціалістами вузького профілю. Також поширене надання стаціонарної допомоги на дому, а це, на думку пані Наталії, приносить менше затрат як для держави, так і для хворого.
З 2013 року почав працювати кабінет колоноскопії.
Разом з тим, хірурги поліклініки провели 1600 операцій протягом минулого року.
А ось чого не вистачає – так це оснащення. Зокрема серед «болючих» питань - відсутність нового рентгенапарату (той, що функціонує у медустанові – з 1977 року), мамографа та УЗД із кардіодатчиком.
Протягом минулого року сімейні лікарі провели реабілітацію 681 пацієнтів з інвалідністю протягом минулого року.
«Коли кожен сімейний лікар матиме дві медичні сестри, тоді буде тісна взаємодія лікаря з пацієнтом», - каже Наталія Крищук.

Довідково:
Колоноскопія — діагностична медична процедура, під час якої лікар-ендоскопіст оглядає і оцінює стан внутрішньої поверхні товстої кишки за допомогою спеціального зонда. Колоноскопія дає можливість візуально діагностувати такі захворювання, як вираки, поліпи, пухлини та інше, а також провести їх біопсію чи видалення.
Мамографія - це рентгенівський метод дослідження молочних залоз, який назначається з профілактичною метою (у здорових жінок) і з діагностичною метою (для підтвердження або виключення злоякісного або доброякісного новоутворення молочної залози). Також мамографія - це провідний метод скринінгу молочної залози на наявність раку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ага Показати IP 7 Лютого 2014 16:03
Зараз в ВОКЛ одна медсестра на 40 лежачих хворих. і один термометр на відділення. Це скільки часу займає тільки вимірювання температури хворим, коли після кожного вимірювання термометр повинен постояти 20 хв в дезрощині. А уваги хворим та медсестра приділить....
Еге ж Показати IP 7 Лютого 2014 16:36
От тому так і живемо, бо нормальні лбди рахують навантаження кількість хворих на 1 медсестру, а в нас кількість медсестер на лікаря, а люди побоку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus