USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кримські татари запалили лампадки у центрі Луцька в пам'ять про жертв репресій

17 Травня 2017 22:07
Представники кримських татар розпочали вшанування 73-ї річниці депортації. Акція, що відбулася ввечері 17 травня у центрі Луцька, була небагатолюдною, адже основні заходи заплановані на завтра, 18 травня.

На Театральному майдані кримські татари разом із небайдужими лучанами запалили лампадки в пам'ять про репресії щодо їхнього народу. Для них ці дні - пам'ять про велику трагедію, яка відбулася 73 роки тому та нагадування про репресії, що відбуваються проти кримських татар нині на півострові.

"Звичайно, ми сумуємо за Кримом. Це - наша батьківщина", - говорять присутні.

Основні заходи із вшанування відбудуться о 14 годині біля меморіального пам'ятника жертвам політичних репресій на вулиці Кафедральній.

Операція з депортації почалася рано вранці 18 травня 1944 року і закінчилася о 16:00 20 травня. Для її проведення було задіяно війська НКВС кількістю понад 32 тисячі осіб. Депортованим відводили від декількох хвилин до півгодини на збори, після чого їх на вантажівках транспортували до залізничних станцій. Звідти ешелони з ними відправляли до місць заслання. За спогадами очевидців, тих, хто чинив опір або не міг іти, часто розстрілювали на місці. Загалом було виселено близько 200 тисяч татар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Активіст Показати IP 18 Травня 2017 07:29
А де наші активісти-атавісти? Всі в Опері.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus