USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Куди переселяють хворих дітей із Нововолинська. ФОТО

11 Листопада 2013 09:47
Хворих малолітніх жертв квартирного ділка переселяють в «кімнатки», - інформує ПроНовік.
Антисанітарія й відсутність бодай мінімальних вигод – саме таким є помешкання у селищі Жовтневому, куди переселяють хворих дітей із Нововолинська.
Родині Лук’яненків, яку лихвар безкарно обдурив, а гуманний волинський суд ухвалив виселити просто на вулицю, добросерда нововолинська влада надала кімнатки у селищі Жовтневому.
Саме так: «кімнатки» – заявив міський голова Віктор Сапожніков кореспондентові одного з волинських сайтів, розповідаючи про цю резонансну справу.
Репортерів Проновіка твердження мера неабияк здивувало. Адже ми побували в будинку №6 на вулиці Грушевського у селищі, зазирнули у квартиру №1, призначену для багатостраждальної родини Лук’яненків, і на власні очі побачили там одну-єдину барачну кімнатку.
Це тісне підмінне житло, де немає ЖОДНИХ вигод. Немає газу, світла, туалету, води – нічого. Нема навіть кухні, де потрібно готувати їжу хворим дітям.
Але ж міський голова не може обманювати кореспондента і цілу громаду! Сказав «кімнатки» – отже, їх там принаймні дві. А може, й усі три?!
Допитливий Проновік вирушив на пошуки кімнаток. Обстежив увесь старий барак, опитав селищну громадськість, яка визирала з вікон і з-за паркану. «Та ні, там одна кімнатина з грубкою», – знизували плечима респонденти.

Зате у видання є цілий стос відповідей із міськради, облради й облдержадміністрації. Переписуючи один в одного відписку, чиновники запевняють: родині Лук’яненків, яка постраждала від шахрая, «виконком Нововолинської міськради надав соціальне житло у селищі Жовтневому» й у такий спосіб захистив права малолітніх дітей.
Ми не питаємо тих чиновників, як вплине на стан здоров’я малят сморід від наскрізь прогнилої каналізації під підлогою, чад від грубки, брак освітлення (одне-єдине віконце на всю «квартиру»), та ще й тиснява (речі й меблі з трикімнатної квартири доведеться запхати сюди)…
Ми навіть не питаємо, чому численні служби, покликані обстоювати права й інтереси дітей, фактично покинули 3-річного Микиту й 7-річного Давида Лук’яненків напризволяще. Жодна комісія не перевірила, чи придатне це «соціальне житло» для проживання ХВОРИХ МАЛЯТ.
Наталя Камишникова

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Наталя Камишникова Показати IP 11 Листопада 2013 10:55
Агов, уповноважений із прав дитини! Агов, усі соціальні служби! Де ви? На яких нарадах рапортуєте про захист прав дітей? Малята з лікарень і хвороб не вилазять. А їх від одненького квартирного мафіозі стільки служб і чиновників захистити не можуть! Ганьбисько.
мама Показати IP 11 Листопада 2013 11:19
Інтереси шахрая суд захистив, а хто ж захистить інтереси дітей? Можна ж вирішити це питання і повернути квартиру бідним дітям?!!! Аби було бажання і інтерес суду і Прокуратури... ГАНЬБА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus