USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Куліш, пісні та конкурси: Вересневе святкує «День кварталу» з Фондом Ігоря Палиці

1 Жовтня 2017 15:53
Сотні жителів мікрорайону Вересневе завітали на День кварталу, який організували за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Із самого ранечку поблизу місцевого будинку культури триває концерт, показові виступи, дискотека та спортивно-розважальні змагання.

«День кварталу» - новий проект Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом". Вперше таке свято, яке зібрало близько двох тисяч гостей, організували для жителів 40-кварталу 17 вересня. Вже тоді у Фонді пообіцяли, що скоро подібні свята організують і у інших мікрорайонах Луцька. Наступним на черзі став мікрорайон Вересневе.

Депутат Луцької міської ради від цього округу Борис Смаль каже, що за останні півтора року, коли почали роботу депутати нової каденції, для Вересневого мікрорайону вдалось зробити чимало. Зокрема, облаштувати вуличне освітлення, якого тут не було 20-30 років, відремонтувати частину дворів, прибудинкових територій, довести до ладу амбулаторію та під’єднати район до міської каналізації. Але, зі слів депутата, попереду ще чимало роботи.

«Район не лише дещо віддалений, а й позбавлений уваги у попередні роки. Проте за останній час місцеві жителі відчули, що вони - команда. Люди об’єднались, аби покращити свій район», - каже депутат. Та додає, що місцеві разом і у роботі, і у святкуванні. А ініціативу проведення Дня кварталу Борис Смаль вважає надзвичайно корисною, такою, що ще більше згуртує людей.

«Такі свята варто проводити, аби вносити позитив у життя району, його мешканців. Аби і батьки, і діти могли разом із задоволенням та користю провести вільний час. Я вдячний Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», всім організаторам та учасникам дійства. Сподіваюсь, що такі починання ще більше об’єднають лучан навколо спільної мети – зробити наше місто кращим», - каже Борис Смаль.

Святкове дійство розпочалось із виступів дитячих колективів Studio N.Zh та вокального ансамблю «Творчість заради життя». Ближче до обіду до місцевого будинку культури почали сходитись все більше і більше людей – нині зареєструвалося понад 600 учасників. А саме свято триватиме до самого вечора.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ДЕНЬ КВАРТАЛУ» НА ВЕРЕСНЕВОМУ ВІД ФОНДУ ІГОРЯ ПАЛИЦІ. НАЖИВО

Кожен гість заходу отримує браслет зі спеціальним номером. Саме за його допомогою наприкінці дійства визначатимуть переможців розіграшу, які отримають велосипед, смартфон, смарт-годинник, флешки, м’ячі та інші цінні призи від Фонду Ігоря Палиці.

Для жителів Вересневого організували забави на будь-який смак: поки дітлахи брали участь у караоке, майстер-класах з образотворчого мистецтва, дорослі мали змогу послухати виступ ансамблю «Джерела Волині», ознайомитись із виставкою зброї чи навіть постріляти з лука або повправлятись у метанні сокир.

Були й такі, кому на місці не сиділось – для них тривали спортивні забави на оновленому Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» спортивному майданчику. А тим часом розпочалась дитяча дискотека з Dj Міньйон та бульбашкове шоу.

Місцеві жителі кажуть, що такі події для їх району – рідкість, а схожих за масштабом свят взагалі не пам’ятають. З їх слів, організовувати такі свята варто частіше, адже це – чудова нагода провести вільний час усією сім’єю. Та додають, що раніше на свята тут не збиралося більше 200-300 людей, в той час як до обіду на День кварталу завітало понад 600 людей.

«Ми з чоловіком і сином планували просто зайти поглянути, що ж тут таке відбувається, а тут стільки всього цікавого, що залишились на півдня. У нас на районі таких свят, як правило, не роблять – якщо хочеш щось таке подивитись або погуляти, то треба їхати в центр міста, в парк. А тут все поруч – і концерт, і майстер-класи для дітей, і конкурси різні. Це дуже приємно, що за наш район не забувають», – каже жителька Вересневого пані Марія.

Попри те, що дійство триває з самого ранку, це – лише частина святкування, яке продовжиться аж до пізнього вечора. Адже попереду – частування святковим кулішем від козаків, показові виступи з бойового гопаку, розіграш цінних призів та концерт гуртів «Барви», «Carlos Bandos» та «Давня казка». Тому долучитись до святкування запрошують всіх, хто цього недільного дня хоче весело провести час на свіжому повітрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2017 16:04
А де в нас Вересневе?
Анонім до Анонім Показати IP 1 Жовтня 2017 17:20
))))))
Анонім до Анонім Показати IP 2 Жовтня 2017 16:06
В Луцьку!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus