USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Курченко продав Онищенку і Фуксу права на «гроші Януковича», - ЗМІ

7 Січня 2018 20:28
Українські олігархи-втікачі Олександр Онищенко, Павло Фукс і Сергій Курченко намагаються викупити активи екс-президента України Віктора Януковича, що перебувають за кордоном, зокрема, в офшорній зоні.

Про це йдеться в розслідуванні Al Jazeera, пише «Новое время».

Журналісти з'ясували, що підприємці намагаються викупити компанію Quickpace Limited, зареєстровану на Кіпрі.

«У непідписаному документі, який отримала дослідницька група Al Jazeera, як покупці фігурують газовий магнат Олександр Онищенко, який свого часу був народним депутатом України і зараз розшукується чинною українською владою, і бізнесмен Павло Фукс, який зробив свої статки в Москві. Інші документи свідчать про те, що продавцем був Сергій Курченко - український газовий магнат, який втік з України в Москву і більш відомий як «сімейний гаманець «Януковича», - йдеться в дослідженні.

Онищенко і Фукс виплатили 30 млн доларів, в які увійшли готівкові кошти і вартість приватного літака. Активи цієї компанії, до яких увійшли облігації та готівкові кошти на суму 160 млн доларів, були заморожені судом України, як такі, що мають незаконне походження.

На думку журналістів видання, олігархи будуть прагнути розморозити ці кошти, а якщо це станеться, то вони зможуть отримати прибуток в 130 млн доларів. Також олігархи будуть вживати всіх заходів, щоб зняти арешт з рахунків компанії Quickpace Limited.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
николай второй Показати IP 7 Січня 2018 23:08
все сделки проходят через оффшоры, трансакции через систему свифт, доллар через банк оф нью-йорк...и еще ни один коррупционный доллар не вернулся в украину, а нам лишь напаривают, что мы должны бороться с коррупцией...на западе все знают про наших воров, но вывезенные деньги питают их экономики...где деньги калафи, яныка и прочих - все осело там...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus