USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луценко заявив, що Саакашвілі фінансував Курченко

5 Грудня 2017 13:09
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі проводив акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні і сприяння членам злочинного угруповання Віктора Януковича та Сергія Курченка у зупиненні їх кримінального переслідування.

Про це він сказав на брифінгу сьогодні, 5 грудня, передає ТСН.

Він оприлюднив першу частину операції СБУ і Генеральної прокуратури щодо зриву "плану реваншу пророкремлівських сил в Україні".

"Це стосується співпраці низки політиків, у першу чергу Міхеїла Саакашвілі з членами злочинного угрупування Януковича, у першу чергу Сергія Курченка, за гроші яких Саакашвілі та наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акцій протесту, метою яких було захоплення державної влади в Україні", - зазначив Луценко.

Він додав, що акції Саакашвілі мали на меті сприяти зупиненню кримінального переслідування членів злочинного угрупування і допомогти йому відновити контроль над активами.

Нагадаємо, раніше 5 грудня зранку соратники Саакашвілі заявили, що у політика в квартирі невідомі вибивали двері. Згодом стало відомо, що екс-очільник Одещини видерся на дах будинку, де проживає. Там він переховувався від силовиків.

Читати ще: Затримання Саакашвілі. Головне про спецоперацію СБУ та ГПУ

Після цього політика вивели з будинку і посадили його до синього мікроавтобуса Volkswagen, проте його прихильники заблокували авто і не дали вивезти Саакашвілі.

У СБУ заявили, що здійснили затримання у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій) . Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 5 Грудня 2017 13:11
А ви шо зробили з 2014 року? Крім війни? І як ви захопили владу?
123 до Анонім Показати IP 5 Грудня 2017 13:32
А чому захопили, ми самі вибрали, тепер тішимось... Коротше, чого ми бідні бо дурні, а чому дурні бо бідні. Ми як стадо коров, де голосніше бик заричить туди і премося.
777 Показати IP 5 Грудня 2017 13:27
Міша має сидіти в тюрмі у Грузії, там оцінять ого таланти по справедливому. Бо хто його знає, хто далі до влади прийде, помаранчеві, сині, білі, шоколадні чи з серцем в лобі, а може ще якась нечисть наприклад з вилами. В Грузії надійно буде, головне що надовго, а не як у нас від трьох до п'яти років.
Анонім Показати IP 5 Грудня 2017 14:13
після заяв "геніального " про те,що НАБУ- бандформування і співпраця НАБУ з ФБР є незаконною, мало хто повірить "геніальному".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus