USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Квартирна шахрайка орудує в Луцьку

25 Червня 2014 10:27
Сім’я волинян, яка довгий час збирала гроші на квартиру в обласному центрі, залишилися без квартири і без завдатку. Ошукані шахраями люди зверталися до правоохоронних органів. Однак, як стверджує постраждала, «агенти» нерухомості виявилися спритнішими, тож довести факт шахрайства не вдалося.

Жінка звернулася до Інформаційного агентства Волинські Новини. Текст листа, подаємо без змін.

«Пишу Вам, тому що наразі зневірилась в правоохоронній системі, та надіюсь на Вашу небайдужість. Ми з чоловіком та синовою сім'єю проживаємо за обласним центром 45 км, довгі роки відкладали гроші з надією купити квартиру в Луцьку. Коли назбирали мінімальну суму грошей, почали розглядати оголошення.

В інтернет-виданні знайшли оголошення, в якому продавалась квартира на вулиці Рівненській (бажаний нам район міста), зустрілись з продавцем, директором об'єднання співвласників будинку, подивились, розпитали, все сподобалось. Продавець згодився продати за 25 тисяч доларів, на наступний день 04.04.2014 дали завдаток 300 доларів - продавець написала нам розписку, та обіцяла за тиждень-два підготувати всі документи та експертну оцінку.

Пройшов майже місяць, ми вибрали нотаріуса і домовились, що через 3 дні (коли буде зроблена експертна оцінка) зустрінемось для підписання договору купівлі-продажу. Пройшло ще два тижні і оцінка ніяк не була готова (з слів продавця). 17.05 продавець в телефонній розмові на запитання: "Коли буде готова оцінка, і ми перепишемо квартиру?", відповіла: "Мені не подобається ваш тон, давайте я вам віддам завдаток". Я була здивована, чому продавець відмовляється продавати квартиру.

20.05 о 16:00 ми домовились зустрітись біля її будинку, щоб вона віддала мені мої гроші, але після того, як я приїхала до неї, вона сказала, що я "порушила умови договору і вона нічого віддавати не буде!".

Директор об'єднання співвласників будинку і ще деякі сусіди були свідками цієї розмови і глибоко здивованими від поведінки своєї співмешканки будинку і переконували її віддати завдаток але та пішла по своїх справах. Пізніше Директор об'єднання співвласників будинку, та її сусіди сказали нам, що квартира, за яку ми дали завдаток продана іншим людям і продавець вивозила свої речі ще до 9 травня, а зараз живе в тому ж будинку на 6 поверсі в свого знайомого, та в мами на вулиці Федорова.

Я ще декілька разів намагались здзвонитись з проханням повернути наші гроші, але вона казала, що: "подавайте на мене в суд, ви порушили умови договору" і кидала слухавку. 21.05 я написала заяву в міліцію дільничого, та в головному відділку міліції міста Луцька, проте вони радили звертатись в суд. Сьогодні на очній ставці вона сказала, що ніби то вже віддала 300 доларів моєму сину, але в нього не було розписки, тому вона її не забрала, на запитання слідчого коли саме, плуталась в днях в проміжку 1 травня до 20 травня, ще звинуватила мене, що я в неї вимагала 600 доларів, та вибивала їй двері в квартирі і так далі.

В мене чоловік інвалід 1 групи, я вчителька в початковій школі в селі, розумію, що нічого не доведу проти професійної шахрайки та крізь бюрократичний коридор нашої влади. Судова тяганина може затягнутись на дуже тривалий термін, і невідомо, чи шахрайка не виїде з міста за той час і чи стягне з її суд 300 доларів, адже офіційно вона не працює, та й взагалі чи доведу свою правоту в суді.

Тому прошу Вашої допомоги».

Постраждала надіслала також скан паспорта шахрайки (знаходиться в розпорядженні редакції) і скан розписки:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Здрасте Показати IP 25 Червня 2014 10:55
Міліція не реагує-пишіть заяву в прокуратуру на дії міліції і в вищестоящі структури, а також по максимуму в ЗМІ з прізвищами та посадами правоохоронців.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 25 Червня 2014 10:58
найняти хлопців, які з неї витрусять гроші і моральну шкоду
Вадим до НЕЛУЧАНИН Показати IP 25 Червня 2014 11:26
Это уже прошлый век. Учитесь жить цивилизованно.
ПАПА Показати IP 25 Червня 2014 11:35
С такими нелюдами і треба по нелюдськи-витрасати і ще й моральну шкоду відшкодовувати.
Вадим до ПАПА Показати IP 25 Червня 2014 11:47
Сами станем нелюдями. Надо каждому быть бдительным и покупать квартиру, только у проверенных риелторов.
Банкир Показати IP 25 Червня 2014 12:37
Им повезло, что они не попали на луцкого мошенника - Новицкого Сергея Андр. Тот их розвел бы на все деньги, как и десяток луцких банков!
НІНА ЛОГІКА Показати IP 25 Червня 2014 13:23
http://vk.com/id100053604
договір? Показати IP 27 Червня 2014 15:05
Не зрозуміло, умови якого договору - ви порушили?.І чому в розписці ви не наполягли на тому, щоб було прописано кому об"язується вона продати квартиру і від кого був взятий завдаток?.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus