USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Киргизстан вирішив змінити національний прапор

26 Березня 2011 11:47
У парламенті Киргизстану утворили комісію зі зміни державного прапора і гімну. Таке рішення було прийнято 25 березня на пленарному засіданні за пропозицією депутата від фракції "Ар-Намис" Абдрахмана Маматалієва.

Про це повідомляє УН з посиланням на CA-news.org.

Спікер парламенту Ахматбек Келдібеков попросив ввести в комісію по три представники від кожної фракції, а також включити туди творчу інтелігенцію і авторів державної символіки.

Зазначимо, що питання про зміну національних символів країни ставлять не вперше. 2007 року держсекретар Киргизстану Адахан Мадумаров запропонував прибрати з гімну рядок про те, що "киргизи готові віддати душу своїм друзям".

Крім того, на думку Мадумарова, на прапорі країни спотворено зображений тундюк (ґратчастий отвір угорі юрти для проникнення світла та повітря). На прапорі Киргизстану тундюк символізує єдність народів, що проживають в країні.

Про те, що саме пропонується змінити в гімні і прапорі цього разу, не повідомляється.

Нагадаємо, голова Ради Володимир Литвин виключає зміну парламентом слів державного гімну. При цьому він визнав, що в Україні є чимало людей, які не погоджуються з певними словами з гімну й виступають за їх зміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus