USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Київський та Московський патріархати УПЦ можуть об’єднатися

28 Березня 2014 17:10
В українській православній церкві Московського та Київського патріархатів заявили про початок церковного діалогу та пошук точок дотику для об’єднання.

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, про це заявили речники обох церков на прес-конференції «Церква в умовах інформаційної війни» у відповідь на питання, чи можливе об’єднання церков з урахуванням позиції московського патріархату, згідно з якою глава КП повинен полишити свою посаду.

Зі слів голови Інформаційно-видавничого управління київської патріархії архієпископ Євстратія (Зорі), умови, які ставлять патріарху Філарету - "відречися", 22 роки.

«Патріарх Філарет сам себе не призначав на цю кафедру. Цей послух на нього поклала церква. І знімати з посади його має тільки церква. Або він сам», - зазначив він.

Він також заявив, що офіційно оголошено про початок діалогу між церквами.

«Ми робимо те, що можемо, а завершити це може тільки Бог… Об’єднання станеться так само неочікувано, як і незалежність України. Бо бути єдиними - це природно для церкви», - додав Євстратій.

В той же час, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП Протоієрей Георгій (Коваленко) зазначив, що зараз жодних умов немає, а є бажання до об’єднання, до відновлення єдності.

«Є заклик до повернення до церковного спілкування, якого не було 22 роки. А як це буде відбуватися ми побачимо згодом», - сказав він.

Георгій також повідомив, що відбулося засідання комісії, яка напрацьовує позицію УПЦ МП з цього приводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
11 Показати IP 28 Березня 2014 21:23
а чи не простіше вернутися.... тим хто церкву розєднав у 1992 році.... і тоді проблема відпаде сама собою
Анонім Показати IP 28 Березня 2014 21:41
Пора вже, не уявляю як ще можна гундяйці зараз підкорятись..
))) Показати IP 28 Березня 2014 23:05
не приведи боже об'єднаються. тоді країна приречена на власну гундяйщину. це буде остання крапля до деградації. нехай чубуться далі за приходи і бабло.
самсон Показати IP 28 Березня 2014 23:46
поки будуть чубитися-- то далі більше стане штундів, св. єговістів, баптистів .... та інших сатанистів.... Слава Рідним Богам!!!
Аманда Показати IP 29 Березня 2014 00:23
Слава великому пут1ну, якому можливо, вдасться зробити неможливе - об'эднати наш1 дв1 церкви.
ВОНО Показати IP 29 Березня 2014 06:30
релігія то засіб впливати на тупу масу плебсу, от тільки на горизонті зявилось помранчеве "покращення" у вигляді росту цін на опалення в 120% і зразу згадали про попиків. Народ хай про яврейського хлопчика Ізю думає ніж про власне зубожіння
ВОНО Показати IP 29 Березня 2014 06:33
і ще одно. Тим хто буде завивати про християнську "духовність". В тюрмах сидять сплош віруючі і корупціонери теж по церквах шляються регулярно. Так шо в консерваторії явно треба щось міняти
Андрій до ВОНО Показати IP 29 Березня 2014 20:09
Господи,прости Воно його феноменальну тупість.А щодо церкви, то в Україні повинна бути єдина Українська церква .Хватить підкормлювати російських агресорів.Що Кірил виступив проти агресії ?Він благословив війну проти народу України,а ми будемо молитися за його здров"я.
До Андрія Показати IP 31 Березня 2014 11:05
."Що Кірил виступив проти агресії ?Він благословив війну проти народу України" А де ви бачили війну? Де військові дії відбуваються на території України, де не дай Боже вбиті чи поранені? Війна відбувається в головах політиків і в ЗМІ. Народ України сам своїми майданами оголосив собі війну і підписав вирок на багато років вперед. Щодо єднання Церков, то не Московський Патріархат почав цей розкол в 90-х роках, а саме Київський, який привласнював собі чужі приміщення і виганяв священників. Не зрозуміло, як таке "єднання" може відбуватися і на підставі чого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus