USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Київстар» оштрафували на 21 млн грн за махінації з тарифами

15 Грудня 2017 17:03
Антимонопольний комітет України оштрафував мобільного оператора «Київстар» на 21,3 млн грн. через неправдиву інформацію про посекундну тарифікацію.

Про це повідомив в Facebook глава АМКУ Юрій Терентьєв, передає Gazeta.ua.

«Вчора 14.12.2017 комітетом було прийнято рішення по справі проти відповідача АТ «Київстар» про недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації про умови тарифікації, яка вводить в оману (порушення статті 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції»). Оператор у своїй комунікації про умови тарифікації використовував три типи тверджень, у двох з яких зазначалося, що тарифікація «посекундна». По факту це твердження неправдиве - вартість повної хвилини розмови списувалася в першу секунду розмови», - написав Юрій Терентьєв.

Глава АМКУ додав, що на компанію накладено штраф у розмірі 21,3 млн грн.
Своєю чергою, у компанії "Київстар" заявляють, що претензії АМКУ не стосуються тарифікації голосових викликів, а виключно того, як компанія інформувала про це абонентів.

«Київстар повідомляє, що претензії АМКУ не стосуються тарифікації голосових викликів, а виключно того, як компанія інформувала про це абонентів. Київстар доносить до абонентів інформацію про спосіб тарифікації викликів через усі канали комунікацій, у тому числі – на офіційному сайті компанії, в рекламних матеріалах, у доступній та зрозумілій формі та у визначений законом спосіб.

Відповідно до Закону про телекомунікації кожен телеком-оператор самостійно встановлює тарифи і спосіб тарифікації тривалості надання послуги. Закон вимагає, щоб для обчислення вартості послуг застосовувалась тарифна одиниця (одиниця обсягу послуги, - ред.) – секунда, хвилина, обсяг даних, кількість повідомлень, тощо. Київстар повністю дотримується цих законодавчих вимог.

Тарифікація голосових викликів у мережі Київстар повністю відповідає вимогам Закону України «Про телекомунікації» і «Правилам надання та отримання телекомунікаційних послуг». Зазначимо, що усі оператори мобільного зв’язку України застосовують один й той самий принцип тарифікації.

Київстар завжди діє в інтересах абонентів й у рамках чинного законодавства України. З огляду на це, усвідомлюючи занепокоєння АМКУ щодо можливої недосконалості певних формулювань у комунікації з абонентами, компанія завчасно вжила відповідних заходів для того, щоб зробити таку комунікацію більш зрозумілою. При цьому, питання щодо можливого оскарження Київстаром рішення АМКУ про накладення штрафу наразі розглядається», - йдеться у заяві компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
остап Показати IP 15 Грудня 2017 23:00
Тепер для споживачів послуг тарифи знову підвищать щоб штраф відбити(((
11 Показати IP 16 Грудня 2017 13:18
А Водафон коли оштрафують? В них так само!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus